| Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Astra :: ASTRA :: Astra motor |
|
<< Předchozí téma | Další téma >> |
| Klimatizace - ventilátor klima. | ||
| Přejít na stranu 1 2 [3] 4 | |
|
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
|
| Autor | Příspěvek | ||
| Ondra B |
| ||
| Host | Mno , všechna relata, u pojistek jsem vytáhl, proklepal, prostříkal kontaktolem a dal spět, nic se nezměnilo, já totiž nevím která jsou na ty sahary a ani jak vyzkošet zda reké funguje tak jak má | ||
| | |||
| Meneator |
| ||
![]() Uživatel #1707 Registrován: Wednesday 01 April 2009 - 08:28:12Příspěvků: 201 | Ta krabicka na sahare zezadu je predradny rezistor. Zkus ho promerit, mel by mit odpor radove v desitkach Ohmu. Kolik ma ta ridici jednotka co je v podbehu pinu? (kolik do ni vede dratu?). Jednotka chlazeni ma ve schematu 25. Jinak cidlo teploty na chladici vody asi tvoje auto uz proste nema. Ve schematech jsem nasel jediny cidlo teploty, to je na motoru a vede do ridici jednotky motoru. Schemata bych mel mit uz spravny, pro astra G Z17DTL 2006 | ||
| | |||
| Ondra B |
| ||
| Host | Takže to je rezistor, už aspoň vím co to je Díky _; .... dnes to změřím a dám vědět, ano je tam 25 kablíků v tom konektoru, druhý konektor zapojený do RJ tahá ostatní čidla z motoru. Nevíš co má ten rezistor na práci?? Kde se dá sehnat to schéme?? ne že bych se vtom nějak vyznal __; Jen mě vrtá hlavou která ty relé u těch pojistek by to mohla být, tedy pokud tam nějaká jsou.... jsou v schématu?? Díky moc. | ||
| | |||
| Martas |
| ||
| Host | Ondra B napsal ... Jen mě vrtá hlavou která ty relé u těch pojistek by to mohla být, tedy pokud tam nějaká jsou.... jsou v schématu?? Díky moc. Ma vubec smysl sem neco psat ? 2x sem odkazoval na "Jak na to" (ke stazeni mozna na tehle strankach) ![]() ... nebo mozna by to mohlo byt i v navodu k autu, asi by to melo byt i na deklu pojistek ... atd. Motor od motoru by se to moc lisit nemelo a oznaceni pokud tam to rele je by melo byt stejny. | ||
| | |||
| Ondra B |
| ||
| Host | Marťas, smysl to má, to mi věˇř, jen knihu jak na to nemám, nikdy jsem neměl ani nepotřeboval, tudíš jsem netušil že je tu ani ke stažení. Pröto ti děkuji za odkaz, jen jsem stále nezjistil jak relé proměřit... Tedy zjistit zda funguje, nebo je to relé, které mají v každé mototechně?? Díky | ||
| | |||
| mates |
| ||
mates![]() Uživatel #39 Registrován: Sunday 09 November 2003 - 15:22:30Příspěvků: 1953 | Když to relé vyndáš a pochopíš, jak funguje, tak pak stačí vzít drát a propojením kontaktů v pojistkovce simulovat funkci toho relé...a buďto se větrák roztočí, nebo ne. Když jo, tak je vpč rele, vemeš ho do ruky, zajdeš do obchodu a řekneš "chci toto". Kniha "jak na to" tu ke stažení není, ale je na klubovým ftp. Ale jako nečlen máš smůlu... !Pj: [ Upraveno Thursday 25 August 2011 - 11:48:38 ] Lexus RX 350 Honda Crosstourer | ||
| | |||
| Meneator |
| ||
![]() Uživatel #1707 Registrován: Wednesday 01 April 2009 - 08:28:12Příspěvků: 201 | Ondra B napsal ... Takže to je rezistor, už aspoň vím co to je Díky _; .... dnes to změřím a dám vědět, ano je tam 25 kablíků v tom konektoru, druhý konektor zapojený do RJ tahá ostatní čidla z motoru. Nevíš co má ten rezistor na práci?? Kde se dá sehnat to schéme?? ne že bych se vtom nějak vyznal __; Jen mě vrtá hlavou která ty relé u těch pojistek by to mohla být, tedy pokud tam nějaká jsou.... jsou v schématu?? Díky moc. Ten rezistor je zapojenej v serii s tema dvema saharama. To znamena ze kdyz bude v haji, nepujde nejnizsi rychlost vetraku. Schema jsem stahnul na astra zafira klubu z roku 2002 -je to tam stejne jako v tisu pro rok 2006. Pokud jsou schemata co jsem nasel stejna s tim co je ve tvem aute, zadna rele vetraku v ty pojistkovce nenajdes. Jsou soucasti jednotky chlazeni motoru (ta s 25ti draty v levem prednim rohu auta). | ||
| | |||
| Ondra B |
| ||
| Host | Takže v pojistkovce jsem našel 3 ks relé na místě pro sahary. Tudíš je proměřím, jsou stejné jako pro houkačku je to typ relé 436 ( gm 24 432 680) Pokud budou OK vrátím je zpět a vyndám rezistor, ten tedy proměřím a měl by dávat tedy hodnoty v řádech desítkách omů, na jakém principu funguje?? Jinač děkuji všem za rady! Nejsem člen, protože jsem členem všude možně a paku už jsem ze všeho lama !Pj: Knihu jsem teď dotáhl z ulož to !Pj: _; | ||
| | |||
| Ondra B |
| ||
| Host | Beru zpět, relé je jen jedno v motorovém prostoru, to je 100% funkční. Rezistory na obou saharách jsou také funkční 100%. Co tedy dál?? Jsem absolutně bezradný. RJ chlazení?? | ||
| | |||
| Meneator |
| ||
![]() Uživatel #1707 Registrován: Wednesday 01 April 2009 - 08:28:12Příspěvků: 201 | A meril si uz ten predradnej rezistor? Ridici jednotka samozrejme muze bejt spatna, ale kdyz ji nehlasi diagnostika, asi bych novou hned nekupoval. Co stavit se nekde na vrakaci, jestli ti nepucej jinou na vyzkouseni? | ||
| | |||
| Přejít na stranu 1 2 [3] 4 | |