Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Meriva :: MERIVA :: Meriva elektrika |
|
<< Předchozí téma | Další téma >> |
Zadní okna - nefunguje stahování |
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
|
Autor | Příspěvek | ||
Riv |
| ||
Host | Ahoj, mám Merivu 1.7 CDTi, rok 2004. Všechny okna jsou v elektrice a nedávno se mi stalo, že zadní okna je možné ovládat zepředu (dají se stáhnout i vytáhnout) od řidiče, ale tlačítka na zadních dveřích nefungují (ani nejsou podsvícené - jako kdyby tam vůbec nešel proud). Nastavení dětské pojistky na to nemá vliv (ať svítí červená, nebo zelená dioda, je to stejné) a žádnou přepálenou pojistku jsem také nenašel. Napadá Vás, kde by mohl být problém? Předem díky za radu. | ||
| |||
Lhex |
| ||
Host | já to teda nevím, ale u řidiče musí být čudlík, kterým se zadní okna umrtví a pak nejsou ani podsvícený. Tak v tom čudlíku bych to začal hledat. | ||
| |||
Riv |
| ||
Host | Lhex: No jo, ale ten čudlík (to je ta dětská pojistka) ale jinak normálně signalizuje vypnutí i zapnutí (červená / zelená dioda) - z toho usuzuji, že ten přepínač je OK. Navenek vypadá i v porádku (je to vlastně jakýsi spínač s pružinkou, který buď tlačítka zadních oken vypíná (spínač je "zatlačen" - svítí červená dioda) nebo zapíná (spínač je pružinkou vrácen do původní polohy - svítí zelená dioda). Tam se mi to nezdá... | ||
| |||
mates |
| ||
mates![]() ![]() Uživatel #39 Registrován: Sunday 09 November 2003 - 15:22:30Příspěvků: 1953 | Nevím jak je ten vypínač konstruován...ale jedna věc je barva led zap/vyp a druhá věc jestli ty okna opravdu zapne... Lexus RX 350 ![]() Honda Crosstourer ![]() | ||
| |||
Riv |
| ||
Host | Tak nakonec jsem spínač vyndal a rozebral. Opravdu je rozbitý přepínač dětské pojistky a diody (červená / zelená) svítí pořáda, akorát jedna nebo druhá je zakryta posuvníkem dětské pojistky ![]() Díky všem za komety. | ||
| |||
mates |
| ||
mates![]() ![]() Uživatel #39 Registrován: Sunday 09 November 2003 - 15:22:30Příspěvků: 1953 | Tak jsem měl zase pravdu...ježiš já su dobrej ![]() Lexus RX 350 ![]() Honda Crosstourer ![]() | ||
| |||