• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Omega :: OMEGA :: Omega motor
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
Omega 2.5TD - neohřeje se
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Autor Příspěvek
Lucas
Tuesday 31 March 2015 - 23:48:31 Citovat
Host
Ahoj, mám dotaz:

koupil jsem Omegu Caravan 2.5TD 96kw 1998 a mám problém s tím, že se mi nechce vůbec ohřát a tím ani netopí, přemýšlím o novém termostatu ale než bych se k němu uchýlil tak se raději zeptám, teplota mi sotva vyleze na první čárku a když zapnu topení tak se ani ručička nezvedne a topení je vlažné, dokáže někdo hodit radu??? jeden servisák mi říkal že je to normální u tohoto motoru ale to mi přijde jako velká blbost že by to bylo jen auto na "léto", koukám že hodně lidí tu řeší opačný problém, že se jim auto přehřívá a já mám problém že se neohřívá.
Prosím o jakoukoli radu, případně i o info kde na tom motoru najdu termostat, osobně myslím jak jsem někde koukal tak v přední části.
Anonymní
Wednesday 01 April 2015 - 14:39:30 Citovat
Host
Termostat samozřejmě může být na vině. Jestli je otevřený ovšem zjistíš podle chladiče (ten bude ohřátý - alespoň na straně řidiče). T u tohoto motoru by se měl otevřít tuším někde kolem 80°(mjauto.cz) . Pokud nedolíhá, nikdy to nevytopíš!!. Já mám 2,5DTi a ten to má u 88°) ... taky jsem řešil a výměna pomohla .
Nevím zda TD má chladič spalin co jdou přes EGR (DTi má), ale každopádně, pokud je egr zaslepený, tak se spaliny neochladí a zároveň se neohřívá voda = je to fakt znát (proto na zimu jezdím s nezaslepeným Egr ventilem).
Nevím zda Tvá TD má přihřívač či ne, ale u mé nefungoval (další tip na co se podívat) ... již mám plnohodnotné webasto . Pokud je ale aut Termostat, tak i tak budeš topit pánubohu do oken a neohřeješ se.
Nejrychlejší pomoc u mě byla zelený sádroš mezi chladič klimy a chladič vody . Velikost je třeba přizpůsobit klimatickým podmínkám - C° venku - .
Pokud ohřeješ vodu, ale vevnitř netopí, bude asi aut třícestný ventil.
pepek

Rychlá odpověď:

 

 
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1678 sec,0.1356 z toho dotazů.