• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Vectra :: VECTRA :: Vectra motor
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
Moc prosím o radu! "P0335"
Přejít na stranu  [1] 2
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Autor Příspěvek
Jeans
Friday 26 January 2018 - 13:52:04 Citovat
Host
Zdravím,

možná se to tu už probíralo, ale konkrétně můj problém jsem zde nenašel.

Vlastním Vectru B rok 2001 s motorem Z18XE a potýkám se s takovým problémem, že především za studena a někdy i za tepla auto dlouho startuje a poté se rozsvítí kontrolka MIL. Diagnostika ukázala chybu P0335 - čidlo klikové hřídele, ale píše Not Present. Po vymazání je to zase OK, ale pokud na okamžik prošlápnu plyn do omezovače, motor se zakucká a zase se rožne MIL - po napojení na diag. ta samá vada.

Má s tím někdo zkušenosti? Případně kde se na tomto motoru dané čidlo nachází? Chtěl bych minimálně zkontrolovat jeho konektor...

Předem moc děkuji.
Anonymní
Friday 26 January 2018 - 21:25:52 Citovat
Host
No co, čidlo kliky no. Je vpředu na motoru, zhruba jakoby pod olejovou měrkou. To že to dlouho startuje znamená, že řj nemá signál od kliky, cosi kdesi si dopočítá a jede se na čidlo vačky.
Jeans
Saturday 27 January 2018 - 23:48:01 Citovat
Host
Zítra se na něj schválně podívám. Jen mi přijde divné, že jednou to startuje a jede jak má a pak si to vzpomene a dělá to problémy. Logicky - buď je něco dobré nebo špatné, ne?
Anonymní
Monday 29 January 2018 - 16:59:20 Citovat
Host
Čidlo kliky/vačky buď funguje a vše je ok. Nebo nefunguje a částečně ho zastoupí to druhé. A nebo jedno z nich zlobí a hádají se mezi sebou. To je pak prdel... Benzín to stříka kdy chce a jiskru to háže podle nálady.
Jeans
Tuesday 30 January 2018 - 02:31:24 Citovat
Host
Teď zrovna jsou ranní studené starty v pořádku ani kontrolka MIL se nerozsvítí, akorát prostě za jízdy i na volnoběh když vytočím motor do otáček tak to škubne a hodí se to do nouzovýho režimu, stačí jen prošlápnout plyn skoro do omezovače. Diagnostika jako vždy hlásí chybu P0335 a Not Present, stačí dát Delete a zase je vše OK. Dělá si to co chce...
Anonymní
Thursday 01 February 2018 - 16:04:12 Citovat
Host
Čidlo kliky je v olejové vaně. Trpí nehorázně změnou teplot. Pokud jsou v pořádku čidla i kabelový svazek, tak upřímnou soustrast. O chybách řj umístěných na motoru, které taky trpí změnou teplot už bylo popsáno dost stran.
Jeans
Friday 02 February 2018 - 01:23:03 Citovat
Host
O víkendu jedu ke známému zavařit výfuk a vyměnit žárovku v mlhovce, tak se na to čidlo podívám a zkusím i proměřit. Doufám, že ŘJ bude v pořádku (očividně už byla jednou měněná a ani na diagnostice nesouhlasilo VIN - už jsem tak koupil). Původně jsem chtěl 2.2 Omegu, ale když ta Vectra byla v plný výbavě (Elegance) a já tenkrát neodolal
Anonymní
Saturday 03 February 2018 - 06:32:26 Citovat
Host
Pokud je o něm zmínka ve výpisu závad, nic neměřte. Hoďte to čidlo do kopřiv a dejte nové. Funguje/nefunguje/ teplo= funguje/zima= nefunguje nebo obráceně. Co na tom chcete měřit, když jeho nejčastější závada se projevuje rozdílem teplot?
Jeans
Monday 05 February 2018 - 00:07:56 Citovat
Host
Zmínka o něm sice je, ale diagnostika prý často může "kecat". Kabeláž jsem zkontroloval a je OK. Takže jedině čidlo vymontovat a dát rovnou nové... Chtěl jsem jinak změřit jeho vnitřní odpor
Anonymní
Tuesday 06 February 2018 - 16:48:40 Citovat
Host
Diagnostika může maximálně kecat v tom, že napíše, že je špatný čidlo kliky a ono je špatný čidlo vačky. A to bývá způsobený tím, že se mezi sebou ta čidla hádaj. Častěji ale odchází to na klice.

Rychlá odpověď:

 

Přejít na stranu  [1] 2  
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1242 sec,0.0960 z toho dotazů.