• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Zafira :: ZAFIRA
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
Zhasina motor Z18XE,nastartuje az po odpojeni bat. Chorvatsko - odtah
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Autor Příspěvek
Michal Š.
Thursday 09 August 2012 - 19:39:23 Citovat
Host
OPEL ZAFIRA 1.8 r.v. 2001
motor - Z18XE, rdici jendotka simantec 71 (5WK9 157)
najeto 148 000km



Popis závady
Cestou na dovolenou do Chorvatska cca po 800km stálé jízdy motor na dálnici v rychlosti cca 130km/h chcípl , rozsvítila se kontrolka protiskluzového systému a porucha motoru. Po zastavení a pokusu o nastartování startér pouze točil motorem, ale nenastartoval. Rozsvítila se kontrolka porucha elektroniky motoru, kontrolka EPS již nesvítila. Po vyčkání cca 15 minut a pokusu o nastartování opět nešlo nastartovat. Kontrolka poruchy elektroniky motoru začala blikat (kontrolka motoru zezačátku blikala pomaleji poté rychleji). Chtěl jsem připojit malou čtečku obd2 přes mobilní telefon, ale bez úspěchu - nešla navázat komunikace. Po odpojení baterie na cca 5 minut kontrolka motoru přestala blikat a pouze svítila. Otočil jsem klíčkem a motor naskočil.
Po ujetí cca 21km motor opět za jízdy zhasl a kontrolka motoru začala blikat. Opět nešlo nastartovat – točil jen startér. Odpojení baterie nepomohlo. Čtečka OBD2 kódu šla již připojit a načetl jsem chyby p01612 a p01613 které jsem i vymazal a šlo i již nastartovat.
Toto se opakovalo po dalších cca 30km. Po připojení čtečky a načtení chyb čtečka žádnou chybu nenašla.
Druhý den jsem pročistil všechny kontakty a vyčíslit je kontoxem (kontakty na ŘJ, kontakty na immobilizéru, kontakty na zapalovací liště). Toto ale bohužel nemělo žádný efekt. Po telefonním hovoru s technikem firmy co opravuje ECU jsem se snažil řídící jednotku nevystavovat teplotě. Jednotku jsem odšrouboval od bloku motoru a vyrobil jsem z chladící části autoledničky provizorní chlazení (využil jsem peltierův článek, chladič a ventilátor). Ráno po vyzkoušení byl úspěch v ujeti v celku cca 55 km, pote opět následovalo kolečko - odpojeni baterie na minutu a opět nastartovat - čtečka OBD2 nenašla již žádnou chybu. Dokonce stačilo za jízdy, když motor chcípl otočit klíčkem v zapalování a za jízdy nastartoval – toto se ale stalo jen 2x. Po návštěvě místního servisu jsem byl odkázán do nedalekého servisu OPEL. V tomto servisu připojili čtečku opel op-com. Žádnou chybu ale nenašli. Technik vyměnil transponder v klíči a naprogramoval ho k řídící jednotce. Po ujeti 17km opět to samé. Technik poté odpověděl, že chyba už může být jen v ŘJ.
Takto skončil cely pokus o opravu a pro auto jsem musel zavolat odtah z ČR.

Nesetkal jste se s tim nekdo? Jendotka je momentalne poslana do nemecka na opravu, ale radeji se optam jestli by to nemohlo byt i necim jinym. Predem dekuji vsem za odpovedi

Pokusím se ještě popsat celý průběh závad cca 14 dní před touto závadou.
První chyba co se ukázala na přístrojové desce byla po cca 200km trvalé jízdy z Jižních Čech do Pardubic a to ta, že za jízdy se rozsvítila porucha výfukového systému ( kontrolka svítila). Po zajetí do servisu chyba vymazána (chyba lambda sondy č1. a v historii byla i chyba zapalování na 4 válci) Po vymazání chyb vše fungovalo a i lambda sonda dávala správné napětí. Po týdnu od tohoto stavu za jízdy přestal jít 4 válec – chyba se opět dala načíst z jednotky. Po demontáži zapalovací lišty, která byla stářím porušena (vysoké napětí se proráželo přes plast na kostru bloku motoru a plast se drolil) a nahrazení nove lišty, motor opět šlapal jako hodinky. Další závada byla až výše popisovaná chyba, cca od výměny zapalovací lišty 950 km.



Martas
Thursday 09 August 2012 - 20:25:29 Citovat
Host
Kdyz blika kontrolka motoru je to chyba imobilizeru.
Roman
Saturday 29 June 2013 - 21:29:20 Citovat
Host
Dobrý den mě se auto chová ůplně stejně jako to vaše mám motor Z18XE prosím kontaktujte mě na tel 776762914 nebo na meil Email moc by mě zajímalo jestli jste to vyřešíl a co to bylo já jsem zatím na to nepřišel.děkuji
Anonymní
Tuesday 05 March 2019 - 18:26:51 Citovat
Host
zdravim mě to začalo dělat taky .. prosim vyřesil jste to nějak ? pošlete mi prosim sms jak na to 735867781

Rychlá odpověď:

 

 
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1394 sec,0.1088 z toho dotazů.