• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Astra :: ASTRA :: Astra podvozek
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
drnčivý zvuk při jízdě
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Toto téma je zamčeno
Autor Příspěvek
Mirek
Monday 02 May 2005 - 08:59:09
Host
Zdravím vąechny. Mám problém s drnčením při jízdě s Astrou F kombi r.v.97, motor X16SZR. Při jízdě zhruba od 2600ot výąe mi dochází k drnčivému zvuku zřejmě někde v oblasti řazení (řadící páka, táhlo řazení, kulisy a klouby řazení). Kdyľ při těchto otáčkách řadící páku přitlačím na stranu tak tento zvuk přestane. Je to docela nepříjemné zvláą» při jízdě na dálnici, kdy se v tomto spektru otáček běľně pohybuji. Nevíte kde hledat chybu? Díky za rady.
Marick
Monday 02 May 2005 - 15:35:01
Host
Podobný problém jsem řeąil taky - drnčelo to při trojce a při určitých (vyąąích) otáčkách. Bylo to v místě, kde tyč od řadící páky prochází karoserií ven k motoru. Je tam gumová průchodka (nebo těsnění nebo co to je), ale asi tam někde ąel kov na kov. Utěsnil jsem to zevnitř z kabiny kolem tyče molitanem a uľ to dlouho nedělá, takľe OK.
Třeba máą to stejný...
Anonymní
Tuesday 03 May 2005 - 07:18:03
Host
to: Marick, Mohlo by to být ono, dělá mi to nejvíce při zařazené trojce a pětce a jak jsem psal výąe vyąích otáčkách. Jak jsi se dosatal k tomu průchodu řadící páky přes karoserii? Musel jsi nějak rozebírat středový panel?
Marick
Tuesday 03 May 2005 - 08:15:54
Host
Nic jsem nemusel rozebírat. Kdyľ se podíváą zespodu od pedálů na středový panel, je tam mezi kobercem a plastem mezera, kde je vidět tyč od řadicí páky (ocelová, tak 15mm v průměru). Vzal jsem nějakou molitanovou houbu a nacpal jsem to mezi koberec a tu tyč, co nejvíc dopředu. Jeątě jsem tu tyč předtím trochu namazal, aby po tom molitanu líp klouzala.
Asi je to hodně amatérský řeąení Původně to byl jen zoufalý pokus, ale pomohlo to a uľ rok to ľádné takové rezonance nedělá, tak jsem to nechal.
Mirek
Tuesday 03 May 2005 - 09:38:55
Host
Díky za radu zkusím to jeątě dnes udělat, jsestli to je nebo není amatérské je jedno, hlavně kdyľ to pomůľe.
 
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1460 sec,0.1198 z toho dotazů.