• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Astra :: ASTRA :: Astra podvozek
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
Nestejny rozvor kol
Přejít na stranu  1 [2] 3 4
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Autor Příspěvek
Martas
Monday 28 April 2008 - 13:08:47 Citovat
Host
Anonymní napsal ...

Skôr, než začnete auto rezať naťahovať meniť ramená ... skontrolujte či sú rovnaké disky. Na oploch môže byť niekoľko druhov 4-5 dierových s rozličným ET od napr. 33 až po 49 - čo znamená že disky sú rôzne "zanorené"!


Pokud by si stezoval na rozdilny rozchod (rekneme vzdalenost vnejsiho kraje disku na jedne naprave), tak ano, ale on si stezuje na rozdilny rozvor (vzdalenost stredu naboju jednotlivych naprav).

[ Upraveno Monday 28 April 2008 - 13:13:40 ]
Yper
Monday 28 April 2008 - 14:58:04 Citovat
Uživatel #251
Registrován: Tuesday 14 September 2004 - 10:28:45
Příspěvků: 3550
Pořád mi to ale tak nějak nesedí. Kdyby bylo jedno rameno delší nebo naopak, tak by zase neseděla poloosa. ?:!:
Ten nápad s disky, kdy má každý jiné ET, nemusí být až tak od věci. Ale najít a poskládat zase dvě vizuelně stejná kola s rozdílnými ET se obyč. smrtelníkovi jen tak nepovede.
To, že se jedna pneu sjíždí jinak než druhá, může být právě změnou vzdáleností, kdy pak neodpovídá při vytočení kol v zatáčce jeho úhel, protože střed auta je posunut o 2 cm.
Doporučuji jednoznačně zajet na nejbližší laserovou diagnostiku (jak psal VGT), protože tam se dá velmi jednoduše zjistit, zda je auto hnuté.
Na zadní kola se totiž zavěsí laser, který kopíruje osu (ráfek) kola a pokud jsou přední kola mimo, tak závěsné zařízení na předních kolech zahlásí odchylku. Jednou se to měří odzadu dopředu a podruhé od předu dozadu a ohnuté auto se tak dá velmi jednoduše zjistit.
Tahle diagnostika stojí okolo 700 Kč a je to v tomto Tvém případě to nejjednodušší řešení, protože jinak je to jen jako hádání z ruky.

Dodge Caliber 2.0 CRD SXT
Opel, ten má dnes už každý Sopel!!
Yamaha 1100 - Virago
Konečně pořádnej krouťák a né jako línej Opel
BMW K1200 LT - auto na dvou kolech
vrgadaa
Monday 28 April 2008 - 15:04:01 Citovat
Host
mas-li stejna kola, tak jednodussi nez merit od stredu je merit ke krajum disku (normalne pasmem), ja mel rozdil skoro 3cm a projevovalo se to jen tim, ze auto mnepatrne tahlo na stranu a jedna predni pneu se vice sjizdela. Ze neco neni v poradku jsem zjistil teprve tehdy az jsem tam dal vetsi kola a na jedne strane to pri intenzivnim brzdeni zacalo drhnout.
...
Dozrem to pak stahli pod pul centimetru s tim, ze to uplne dorovnat nejde, ale to uz pak vychytal borec na geometrii, takze auto jede rovne, nic nikde nedrhne, rekl bych, ze dobry. Nicmene az priste pujdu kupovat auto, tak si to pasmo vezmu. Proste srovnas predni kola do roviny a zmeris jednu i druhou stranu. Fakt je, ze oprava nebyla extremne draha. Jedna geometrie (tam se na to prislo, ze to sjizdeni ma hlubsi pricinu), rovanni dozrem a nasledna geometrie, cele se to veslo do 2 litru...
Martas
Monday 28 April 2008 - 15:48:19 Citovat
Host
Prosim o vysvetleni jak muze mit jine ET (zalis rafku) vliv na rozvor - vzdalenost obou naprav.

Dekuji
Romek
Monday 28 April 2008 - 18:32:50 Citovat
Host
Ahojtak jsme pod tim ležely na parkovišti něco jsme poměřili tak se s vami podělim prvni zjištěni každy rameno je jiny vyrobce pravy je origo protoZe rejdovy čep je na origo nytech s jedny strany maji dirku na odvrtani při vyměně jak je psano a to druhy je na nytech ale obě strany roznytovany pulkulata hlava, měřili jsme všelijak ale abych to zkratil u jednoho ramene jsme zebrali a měřili od středu jednoho z nytu k otvoru ktery jsme si vybrali na ramu napravě v předni časti u narazniku jedna strana, pak druha, tak tam byl rozdil jako by to oko se silentem bylo přihnuty, ale vizuelně to tak vidět neni aie podle mne stači trocha a na konci ramene na ty delce to muže udělat toto ne?, asi tak no
Romek
Monday 28 April 2008 - 20:16:53 Citovat
Host
kamarad ma koupeny ramena i se silentama chce je stejně měnit tak navrhuju je vyměnit a uvidi se a pak tu geošku ať se tam nemusi 2x
Lhex
Monday 28 April 2008 - 20:46:24 Citovat
Host
a nechce kamarad at to radsi nekdo jeste prohlidne, jak je to vlastne s celym tim podvozkem? Jestli je meneny rameno, tak to dostalo poradnou ranu (bouracka?), jinak by se nemenilo. Muze byt nakrivo cely auto (do bananu) nebo hnuta zadni naprava. A to pak ty dve novy predni ramena stejne nepomuzou...?
Romek
Monday 28 April 2008 - 22:22:26 Citovat
Host
no asi jo co to je to auto do bananu co by ještě bylo špatně jezdi nikde netaha
Hujer
Monday 28 April 2008 - 23:23:53 Citovat
Host
Já bych se zaměřil na to jiné rameno. Nemůže být z jiného typu Opla, z jiného modelu astry???? Možná ho někdo vzal z vrakoviště a přibližně tam pasovalo, tak ho tam dal a auto poslal do světa.
Yper
Tuesday 29 April 2008 - 08:59:26 Citovat
Uživatel #251
Registrován: Tuesday 14 September 2004 - 10:28:45
Příspěvků: 3550
2 Martas: ..no, já si myslím, že k chybě došlo už v úvodním příspěvku tohoto vlákna. On sice hovořil o rozvoru, ale jaksi jsme pak z dalšího psaného slova vydedukovali, že se jedná o rozchod. A myslím, že tak usuzoval i VGT, když pak vysvětloval, že rozvor je vzdálenost mězi nápravami, kdežto rozchod je vzdálenost mezi koly na jedné nápravě. Ale v tomto případě se jedná o vzdálenost kol jedné nápravy od středu auta, které jsou každá jiná. Takže ve skutečnosti ani jedno či druhé výše ppisované. Tak jsem to tedy alespoň pochopil já.

Dodge Caliber 2.0 CRD SXT
Opel, ten má dnes už každý Sopel!!
Yamaha 1100 - Virago
Konečně pořádnej krouťák a né jako línej Opel
BMW K1200 LT - auto na dvou kolech

Rychlá odpověď:

 

Přejít na stranu  1 [2] 3 4  
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1655 sec,0.1359 z toho dotazů.