• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Sintra :: SINTRA :: Sintra eletrika
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
nejde tachometr a svítí ABS
Přejít na stranu  1 [2]
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Autor Příspěvek
pavel.h
Sunday 24 March 2013 - 10:58:59 Citovat
Host
jěště jsem se chtěl zeptat zda třeba nemohl odejít samotný tachometr nebo zda není vadný jel jsem to projet a normálně fungoval po ujetí 3 km v pohodě, zastavím vyndám klíče nastartuju a opět nic tak ujedu další 3 km opět vyndám klíče nastartuju a opět funguje tak nevím zda nemám spíše něco v elektrice než v čidle
sintra 2.2 benzín
Wednesday 27 March 2013 - 19:57:11 Citovat
Host
ahoj tak se přidávám k dalším kterým nejde tachometr a svítí abs, byl jsem na diagnostice a házelo chybu levé přední kolo, snímač ale taky by to prý mohla být i vadná jednotka ABS, myslíte že bych měl nejdříve koupit náboj kola?
Stepo
Thursday 28 March 2013 - 10:04:19 Citovat
stepo
Uživatel #2246
Registrován: Saturday 12 March 2011 - 09:13:22
Příspěvků: 242
Proc hned naboj ???

Povol cidlo, ocisti, pripadne prohod s pravou stranou a kdyz bude diagnostika pak hlasit chybu na pravem kole, koupis jen nove cidlo.

Ridici jednotka bude zrejme v poradku, jeji chyba ( alespon u omeg ) se projevuje mimo jine tim, ze nekomunikuje s diagnostikou a tedy bys jen tezko vycetl tu zavadu o cidle.
sintra 2.2 benzin
Thursday 28 March 2013 - 11:10:30 Citovat
Host
myslíš odpojit konektor dole u kola a potom jěště to spojení co je v úrovni podběhu a zkusit zaměnit levou stranu za pravou?pochopil jsem to správně? protože v tom kole ze kterého vedou dva dráty do toho konektoru nevím jak by se to dalo demontovat. chci se jěště zeptat proč mi někdy ten tachometr jde a někdy ne? vyjedu z garáže jedu několik km do města a funguje a potom když jedu domů nastartuju vyjedu tak ručička vyleze kousek a hned spadne a už celou cestu zpět nefunguje
Stepo
Thursday 28 March 2013 - 13:16:46 Citovat
stepo
Uživatel #2246
Registrován: Saturday 12 March 2011 - 09:13:22
Příspěvků: 242
Zrejme jsme se moc nepochopili a muzu za to asi ja

Mam omegu a tam je cidlo na naboj klasicky nasazene, zajistene sroubem a da se jednoduse zezadu vyjmout a tim padem i prohodit.
U sintry, podle toho, co pises, to asi bude jinak.
Plany jsem nestudoval a Sintru nevidel, ale prijde mi divne, aby se kvuli cidla ABS musel menit cely naboj.

Pokud je to tak, jako u vetsiny aut, bere se signal z leveho kola.
Klidne muzes mit cidlo jen zanesene a pak nekdy signal dava, jindy ne, pripadne tam muze byt mikrotrhlina, kterou se tam dostane vlhkost. Cidlo samotne je civka, takze by se to melo dat jednak promerit ohmmetrem, druhak by se na ni melo objevit napeti v okamziku, kdy k ni pripojis voltmetr a otacis kolem.
Pri mereni to muzes porovnat s pravou stranou.
sintra 2.2 benzin
Thursday 28 March 2013 - 13:53:08 Citovat
Host
sintra má ten snímač napevno, z náboje kola vedou dva drátky do konektoru který je upevněn na takovém plechu u kola tam bohužel žádný šroub na sundání samotného čidla není, u té tvé omegy myslím že vím jak vypadá je to něco na způsob čidla klikového hřídele které je taky přichyceno šroubem. když jsme to měřili diagnostikou za jízdy tak když jsme po rovině 60-80km/hod tak všechna 4 čidla dávala stejné hodnot ale při zatáčení do rejdu levé čidlo dávalo opačné hodnoty než by mělo (alespoň mi to říkal mechanik), signál by měla sintra opravdu brát z levého kola jen nevím zda tady někdo kdo má sintru zkoušel nějakým způsobem prohodit levou stranu na pravou
sintra 2.2 benzin
Friday 29 March 2013 - 15:37:20 Citovat
Host
tak jsem pročistil konektory a snad i dobře ale žádná změna tachometr se už ani nehne jen při nastartování trošku ručička povyjede a potom spadne a už se ani nehne takže mě asi nezbyude než koupit nový náboj kola, jen doufám že to bude tím
Paulisius
Wednesday 10 July 2013 - 10:47:44 Citovat
Host
Ahoj,

přidám se k tématu.
Mám Opel Astra H po bouračce, dostalo to levé přední kolo. Po opravě plechařiny všechno OK, jen nefunguje tachometr a svítí na palubce ABS. Při jedné ze zkušebních jízd tachometr fungoval ABS nesvítilo. Bohužel má auto čidlo přímo v náboji. Kablík a konektory vypadají v pořádku. Na diagnostice jsem zatím nebyl. Nemám dost prašulí.

Chystám se ještě čidlo proměřit. Dočetl jsem se že má mít 1,3 - 1,8 K Ohm. Případně při otáčení kola na připojeném Voltmetru napětí.

Věcná otázka.
Můžu připojit čidlo ABS z pravého kola místo levého?

Předpokládám že tam je stejné čidlo. Nechci hned kupovat nový náboj jen kvůli čidlu.Pokud se rychlost bere jen z levého předního čidla. Měl by tachometr fungovat.
Co na to Opel mistři?

Bez ABS jezdit můžu ale bez tachometru je to horší <devil>

Nemáte někdo k dispozici funkční prográmek pro diagnostiku Oplu s návodem na kabel?

Pavel

Rychlá odpověď:

 

Přejít na stranu  1 [2]  
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1563 sec,0.1165 z toho dotazů.