• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Fórum

Opel Club Renbau :: Vlákna :: Poradna Frontera :: FRONTERA :: Frontera motor :: Re: FRONTERA 2,2 16V rv 1999
Vaše jméno:
Odpověď:


Témata příspěvků
stenly
Odeslal: Wednesday 14 November 2012 - 19:55:30
zdravím zajímalo by mne jak zjistit hladinu chladící kapaliny.. mám expanzku v chladiči a nikde tam není měrka.. vedle je akorát expanzka s malou hadičkou vedoucího od přetlakového ventilu která je prázdná..
Poslední odpovědi
Tevař
Odeslal: Saturday 01 December 2012 - 08:39:26

no to jsou ty nevídané stavy
stenly
Odeslal: Thursday 15 November 2012 - 18:53:02

jardo dekuju moc za info jeste posledni otazečka, motor mám zahřátý hnedka po chvilce pri 80 stupnich na palubce a topi jak vzteklé, a při dosažení 100 stupnu ten vzduch je vlážný az jakoby studený.. je to tak normální ? jinak pri otevrení chladiče tam není tlak, ovšem voda se neztrácí a při ohřátém motoru to skoro nedýmí a jde jen teplý vzduch bez viditelné páry z výfuku. (s ohledem na nynější sychravé počasí.)

colommbo:
tachometr je elektronický je to B frontera 12/1999. občas naskočí za jízdy ale nechtel bych to svádět pouze na zaoxidovany konektor . vím že ty frontery stím mají problém..
Colommbo
Odeslal: Thursday 15 November 2012 - 16:43:33

Jde o to, je-li "pohon" tachometru ještě mechanický (náhon) anebo už elektronický...
stenly
Odeslal: Thursday 15 November 2012 - 13:44:38

díky moc to jsem potreboval vedet je to dovoz z itálie v nevídale zachovalém stavu. a jeste jsem se chtel zeptat, zda někdo nemá skušenost s nefungujícím tachometrem.. občas naskočí při jízde, nebo kdyz se zatlačí nulovací kolík tachometru.. jestli to není nějáký studený spoj vzadu na palubce..může se to zapsat jako chyba do ecu ? na forech jsem četl že lidi stím mají problémy u těch fronter .. díky za jakoukoli odpověď
JardaB
Odeslal: Thursday 15 November 2012 - 13:41:36

Jestli je to jako u Pontiac TS (je to pribuzny) tak je vicko na chladici s pretlakovym a podtlakovym ventilkem, od toho hrdla hadicka k plastovy nadobce, co je niz, ne? Ono to funguje tak, ze se pri rozpinani vody vytlaci vzduch z chladice a pak i voda do nadobky a kdyz to chladne, tak se zase nacucne zpet do chladice. Take jsem se te funkci nejdriv divil. V te nadobce by mela byt nejaka kapalina, dal bych tak do tretiny pri studenem motoru nebo 2/3 pri teplem.
Stepo
Odeslal: Thursday 15 November 2012 - 08:50:31

Otevrit vicko na chladici a podivat se, jestli je zalitej az po vrch ?

Starsi koncepce expanzky funguje tak, ze neni prutokova, jako u novych aut, ale skutecne jen vyrovnavaci. Cili hladina v expanzce by mela byt takova, aby byla zaplavena hadicka, co do ni vede. V te by take mela byt kapalina ( aby to cele fungovalo ).
Takze otevrit vicko, dolit az po vrch, nechat tou hadici pretect neco do te expanzky, zavrit vicko a dolit taky primo do te expanzky, aby tam bylo neco, co si muze okruh v pripade potreby prisat.

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.0596 sec,0.0167 z toho dotazů.