• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Vectra :: VECTRA :: Vectra ostatní
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
Nechat či prodat
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Autor Příspěvek
Delfíňák
Wednesday 26 May 2010 - 11:43:02 Citovat
Host
Ahoj,
před necelým rokem jsem si koupil Vectru C, po faceliftu, r.v. 2005. Dával jsem si dohromady fakta a zkušenosti s tímto vozem, posléze jsem zakoupil CDTi 110kW, "Xenon"edition. Má slušnou výbavu (vyhřívané sedačky, bixenony s AFL, parkovací senzory,atd - jsem spokojen, ALE........
Při koupi v D jsem k autu dostal záruku po dobu 1 roku. Jedná se o záruku, při nichž Vám opravy z větší části platí pojišťovna. Samozřejmě se to nevztahuje na veškeré díly (třeba běžné opotřebení destišek,tlumičů, atd.). Že je rozsah pojistné smlouvy jiný v D a u nás nechám stranou.
Takže s autem mám najeto cca 30.000km (zakoupeno 49.900), měnil jsem EGR ventil, spojkové ložisko a dvouhmotový setrvačník. Pojišťovna většinu uhradila (většinu myslím procentuelní část nákladů na opravu). Mimo záruční opravu jsem měnil zadní brzdové destičky a motůrek recirkulace.
Proč to vše píšu? Zajímá mě Váš názor na ponechání či prodej auta. Faktem je, že díly, které jsou jakoby slabinou tohoto (a v dnešní době, nejen OPELů) auta jsou vlastně nové. Anebo mám prostě "pondělní" auto, v tom případě by se z něho mohl "těšit" zase někdo jiny. Je potřeba vzít v úvahu vyhozené peníze - rozdíl mezi nákupní cenou v D a prodejní zde je propastný:-(
Mimo to s "novou" Vectrou si klidně mohu dát repete (výměna EGR, dvouhmoťák)
Co Vy na to??
Freerider
Wednesday 26 May 2010 - 11:47:08 Citovat
Host
No nevím, co chceš slyšet. Pokud jsou kritický díly vyměněný a auto jinak nezlobí, nechal bych si to a vykašlal se na nějaký prodej. Dneska na tom proděláš kalhoty a pokud se to auto nesere nějak zvlášť, neřešil bych to, pokud bych byl jinak spokojen.
Aby nenastal nějaký problém mimo záruku, musel bys koupit nový auto, a byl by chvíli klid.
Martas
Wednesday 26 May 2010 - 11:50:31 Citovat
Host
Ty dily co popisujes rozhodne neni obvykle menit v tebou udavanych kilometrech.

Nicmene na tvoji otazku si musis odpovedet sam.
Lhex
Wednesday 26 May 2010 - 12:58:20 Citovat
Host
každý auto je loterie! U novýho auta jde o nervy při reklamacích a nemůžeš na to šáhnout sám. U starýho auta je to lepší, že je to akorát o penezích a času. !!(a)
I "pondělní" auto se dá správnou péčí "vypiplat" a i ten nejlepší výrobek se dá zkazit.

Napíšu něco, co ekonomové kvuli udržitelnými rozvoji neradi - nechal bych si to!
Jinak tvoje otázka nechat prodat je podobná jako vsadit ve Fortuně nebo Chanci
Delfíňák
Wednesday 26 May 2010 - 19:28:58 Citovat
Host
Díky chlapi, též se přikláním k tomu si ho nechat. Za prvé je to levnější řešení, za druhé i jakási jistota, že některé opravy nebudu absolvovat znovu. S autem jsem jinak spokojený, po "B" vectře je to opravdu skok kupředu - pohodlim, velikostí a pro mě i designem. Vzhledem k předpokládanýmu nájezdu - neznám lepší auto v této cenové kategorii Auto bylo již V Anglii, Rakousku, Německu, Maďarsku a Slovensku - radost s ním cestovat.
K najetým KM: taky mě to zarazilo, nicméně mechanici mi potvrdili, že to není nemožné - je to hodně o péči a stylu jízdy bývalého majitele. Je to koupené u autorizovaného dealera OPEL, auto mělo vyplněnou servisku, byly přiloženy i protokoly z posledních dvou prohlídek (tzn. dva roky zpátky). Vím, že jistotu nemá člověk nikdy, ale myslím, že jsem riziko zredukoval na minimum. Vyjádření mého automechanika na místě po provedené prohlídce zněla - stav nového auta.

Rychlá odpověď:

 

 
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.2186 sec,0.1779 z toho dotazů.