• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Zafira :: ZAFIRA :: Zafira motor
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
kde koupit nový motor
Přejít na stranu  1 [2] 3 4
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Autor Příspěvek
wisastar
Wednesday 18 August 2010 - 19:06:34 Citovat
Host
No jelikos jiny motor bude stat jako auto a novy jako auta tri tak bych zkusil jine servisy. Jinak jak rikali kluci pouzit jiny obyc benzi a prerazit typ motoru
JardaB
Wednesday 18 August 2010 - 19:12:41 Citovat
Uživatel #365
Registrován: Monday 02 May 2005 - 22:27:36
Příspěvků: 4020
Pavla napsal ...

Do toho servisu už jezdím roky a zatím vše bylo v pořádku. Špatně jsem se asi vyjádřila - opravit by to opravili, ale nezaručí, že to pak bude fungovat, protože, jak jsem psala, na počítači žádná závada vidět není, ve Švýcarsku stálo auto v servisu 12 hod a nezjistili, proč auto nejde. Až tady v tom servisu na to přišli, ale bojí se, že oprava by stála stejně jako motor, navíc bez záruky, že tam není ještě něco špatného, proto navrhují vyměnit motor.

Mechanicke zavady vetsinou diagnostika nezjisti, to muzou pripojovat na co chteji. A pokud je v poradku blok, tak slusny servisman ten motor sesklada do 20-30ti litru s prehledem z novych nebo repasovanych dilu, at je mu cokoli.

Twingo II, 43 kW, pro takove to jezdeni kolem komina
Opel Mokka 1.7 CDTI, firemni pracant
Renault Megane Cabrio 2.0 IDE, mazlik
Fikus 1.6Ti
Pavla
Wednesday 18 August 2010 - 19:15:07 Citovat
Host
Mohli byste mi teda prosím doporučit takového servismana? V jihomoravském kraji, děkuji
Anonymní
Friday 20 August 2010 - 15:57:03 Citovat
Host
Tak se konečně přestaň stydět a napiš sem, kde bydlíš. _; Neboj, jezdit za Tebou nebudem - když nebudeš chtít !!(a) !!(a) (stačí město, Jihomoravský kraj to jsou přece jen širé lány a vinice). Nebudem Ti přece doporučovat servis v Břeclavi nebo Hodoníně, když máš bydliště ve Znojmě nebo Blansku. A rozepiš se víc o té závadě, co říkali v servisu, že to je nebo co by to mohlo být. A popiš závadu svými slovy, vyjádři své pocity, které ze závady máš, např. nestartuje, netáhne, kolísají otáčky, škube, tluče, vrže, skřípe, drhne, píská, od kud, něco z auta teče, ......... Se stránkami OCR seš na dobré adrese, ale musíš klást správně otázky. _;

PS: Máte vinohrad? A plasátko? !!(a) !!(a) !!(a)
Sup
Friday 20 August 2010 - 16:00:18 Citovat
Uživatel #1465
Registrován: Friday 04 April 2008 - 01:01:29
Příspěvků: 233
Nuže dobrá tedy, přiznávám se bez mučení - ten anonymní zvědavý host jsem byl já. !!(a) !Pj:

Sup je trpělivý pták.
Plejtvák (Omega B car X25XE)
Stříbrná Sršeň (FIAT Ducato 3.0 D Multijet Modular)
JAK JSEM NA TOM JÁ

A JAK JSME NA TOM SPOLEČNĚ
Pavla
Friday 20 August 2010 - 19:13:44 Citovat
Host
Psala jsem jihomoravský kraj, protože jsem netušila, že je tolik dobrých servismanů. Jsem přímo z Brna a sklípek bohužel nemám . Co se týče závad - nejprve auto vůbec netáhlo, jako že stálo na místě a po několika minutách, kdy jsem mačkala spojku plyn se rozjelo. Pokud se už rozjelo, tak jelo v pohodě. V servisu to nějak opravili, bylo v pořádku asi 200 km, pak znovu to samé až přestalo startovat úplně. Takže bylo odtáhnuto do servisu a tam čeká. Servisáci řekli, že se nějak potkali rozvody, že zřejmě někdy někdo nedotáhl nějaké šroubky u motoru a to zapříčinilo tu závadu. Víc už fakt nevím ))
Sup
Saturday 21 August 2010 - 01:37:09 Citovat
Uživatel #1465
Registrován: Friday 04 April 2008 - 01:01:29
Příspěvků: 233
No vidíš, to Ti určitě kabrňáci nějakého mehánu doporučí. Myslím si, že nový motor shánět netřeba. !!(a) Podle toho, co jsem zatím zjistil, tak motor v tvým voze je shodný s benzínovým o stejném objemu. Narozdíl od "benzínu" je tam přidané vstřikování CNG.
Předpokládám, že auto vykazuje stejnou závadu při provozu na CNG i benzín, takže plynovou částí se v téhle fázi nemusí servis vůbec zaobírat. Nejdřív se musí zjistit stav rozvodů a komprese, pak bude možno popř. pokračovat dál.
Napadá mě ještě, že by si mohla uvést, jestli servisem, kde si doposud nechala servisovat auto, máš na mysli servis přímo na auta, a to značkový nebo neznačkový, anebo servis na plynový pohon. Ne vždy narazíš na fachmana, který dokáže diagnostikovat a opravit obě části.
Říkáš, že do toho servisu jezdíš roky, proto se mi nezdají výroky servisáků, jako třeba "... se nějak potkaly rozvody" nebo "... zřejmě někdy někdo nedotáhl nějaké šroubky u motoru". Z důvodů zrychlení a zpřesnění celé naší komunikace si dovolím Ti navrhnout, aby si mi na Emila: Email poslala tel. kontakt na sebe a vyřešíme to po telefonu, takhle by sis mohla se mnou i ostatníma dopisovat do Mikuláše a nemuseli bychom se dopracovat k žádoucímu výsledku. A na to nemáme čas, v říjnu je podzimní sraz OCR a to už musí Žirafa jezdit. !!(a) _;

Sup je trpělivý pták.
Plejtvák (Omega B car X25XE)
Stříbrná Sršeň (FIAT Ducato 3.0 D Multijet Modular)
JAK JSEM NA TOM JÁ

A JAK JSME NA TOM SPOLEČNĚ
Martas
Saturday 21 August 2010 - 07:46:03 Citovat
Host
I prezto, ze mam pocit ze to vlastne opravit ani nechces, protoze jinak si nedokazu vysvetlit tyden trvajici odpovedi typu nevim, mozna, neco takovyho atd ....

Tak predevsim bych zacal tim, ze to odvezu zpatky tam kde to delali naposledy a zkusim uplatnit reklamaci, i kdyz podle informaci co byly podany neni tak uplne jasny co ti s tim vlastne kdo delal a jestli to souvisi.
Pavla
Saturday 21 August 2010 - 09:40:02 Citovat
Host
To Martas: Auto je v servisu už od července, nerozumím vůbec autům, věřím servisu, kde mi vždy vše opravili, proto jsou mé výroky nevím, co tomu přesně je, něco takovýho atd. I kdyby mi závadu popsali, tak vzhledem k tomu, že ani netuším, co to jsou vlastně rozvody, bych pak nebyla schopna reprodukovat, co tomu přesně je. Auto jsem koupila na podzim v autobazaru, takže kde a kdy bylo auto naposledy v servisu fakt netuším.
To Sup: Vykazuje stejnou vadu na benzín i cng, i když ze začátku to bylo na benzín o něco lepší. Servis je to normální na auta, neznačkový.
Pavla
Saturday 21 August 2010 - 09:47:35 Citovat
Host
Jinak je mi jasné, že přes internet nic nevyřeším, proto jsem se ptala, kde sehnat nový nebo starý motor, aby to mohli opravit v servisu, kde auto nyní je a kde ví, co s ním je, nebo abyste mi tedy doporučili servis, kde mi budou schopni motor složit, když koupit celý nejde.

Rychlá odpověď:

 

Přejít na stranu  1 [2] 3 4  
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.2650 sec,0.2020 z toho dotazů.