• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Astra :: ASTRA :: Astra podvozek
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
Pneu 175/65 R14 ... rozdíl oproti 175/70 R14
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Autor Příspěvek
Lumpik
Thursday 19 April 2007 - 08:41:05 Citovat
Host
Ahojky, mel bych prosbu. Za 1.000,-Kc se mi podarilo sehnat vsechny 4ks zimnich pneu 175/65 R14 se vzorkem temer 90%. Podle TP bych mel mit ale 175/70 R14 (Astra G 1.6 16V), pokud je tam dam, bude to velky rozdil ?? Diky za nazory.
Martas
Thursday 19 April 2007 - 08:44:00 Citovat
Host
Tady si to muzes spocitat Odkaz v rozmeru bych problem nevidel, daleko vetsi vsak muze nastat pri likvidaci pipadne pojistne udalosti pokud pojistovna zjisti ze na aute mas gumy co nejsou v TP !
VGT
Thursday 19 April 2007 - 09:24:05 Citovat
Host
Je to přesně jak píše Marťas. Technicky není problém, legislativně ano.
Já např. v TP nemám zapsané ty rozměry zimních pneu (moje auto je idividuální dovoz ojetiny a při přihlašování mi tam napsali jen to, co zrovna na autě bylo obuto). Chtěl jsem si to nechat dopsat ... jó, to jsem si dal. Úřad mě poslal nejdřív za svým technikem, technik (byť je to docela normální typ auta, které se prodávalo i tady v Čechách) chtěl vyjádření zastoupení Opla. Zastoupení mě odkázalo na nějakou pověřenou firmu a ta chtěla za vydání toho papíru 460,-Kč.
Lhex
Thursday 19 April 2007 - 13:39:07 Citovat
Host
můj názor: ušetření na kvalitě pneumatiky se může pěkně prodražit!!! Já osobně bych na gumách po 250 kč nejezdil! (důležitá je taky kvalita gumy a nepoškozená konstrukce, a tvrdost směsi je rozdílná podle hmotnosti auta na jaké je to určené, takže tak).
Lumpik
Thursday 19 April 2007 - 13:50:08 Citovat
Host
to Lhex: diky za nazor, ja se ptal ale jestli je rozdil ve velikosti a hlavne jizdnich vlastnostech apod. Je mi jasne, ze nikdo nenapise, ze se mi na te ci one pojede lepe, to zavisi na spouste faktoru, spise slo o to o kolik se auto snizi apod. To ze je to za tu cenu, sem ani nemusel psat, ty pneu jsou od hodne dobreho kamarada za protisluzbu, proto za takovou cenu, ta cena nebyla smerodatna. Navic si myslim, ze nikdo nebude hledet ani v pripade nehody na to jake mam pneu (myslim rozmer)...15let jsem slouzil, nez jsem sel do inv.duchodu u dopravni policie u skupiny dopravnich nehod a nikdy se nezapisoval rozmer pneu, spise se akorat hledelo a zapisovalo to, jestli nejsou v pripade nehody pneu ojete, ci v zime nebyli obute treba letni (ac to neni zatim povinnost). To uz by muselo byti (hodne vazna nehoda), kde by byl prizvan znalec a ten delal posudek, tam by se mozna hledelo jestli je tam predepsana pneu. Ale jak rikam ani u banalni nehody, ani u silnicni kontroly nikdo nikdy nehledel, jestli mam ten ci onen rozmer, samozrejme pokud rozmer nebyl do oka bijici. Rozmery jsou stejne ve velkem TP a ne v OTP, takze polda na silnici vi houbeles. Proto se to ani nehlida.
Lhex
Thursday 19 April 2007 - 14:26:06 Citovat
Host
jestli je to takhle, tak to je jiná.
Nejlepší je podle mě ty gumy na autě vyzkoušet v praxi. Za sebe můžu říct, že jsem měl kdysi dobu půjčené zimní michelinky místo 175 byly 185 široké, ale právě proto, že ale byly určené pro těžší auta - NEBYLO TO ONO!

jak píše Martas rozměr se dá spočítat:
"Polomer starého kolesa je 299 mm, polomer nového kolesa je 290 mm.
Podvozok sa zníži o 9 mm.
Tachometer bude ukazovať o 3% vyššie rýchlosť, čo je v povolenej 5% tolerancii.
Sila prenášaná na vozovku bude pri zmene kolies tak isto o 3% vyššie."
Anonymní
Thursday 19 April 2007 - 14:38:20 Citovat
Host
Lumpik napsal ...

Navic si myslim, ze nikdo nebude hledet ani v pripade nehody na to jake mam pneu (myslim rozmer)...15let jsem slouzil, nez jsem sel do inv.duchodu u dopravni policie u skupiny dopravnich nehod a nikdy se nezapisoval rozmer pneu, spise se akorat hledelo a zapisovalo to, jestli nejsou v pripade nehody pneu ojete, ci v zime nebyli obute treba letni (ac to neni zatim povinnost).


To neni o policii ale o pojistovne a to si pis, ze kdyz na to prijde tak likvidator to auto proleze jak to jde a bude hledat kde co aby to nemuseli platit, zejmena pokud pujde o likvidaci obou vozidel kde se dela rozsahla fotodokumentace atd ... !

Ale samozrejme na druhou stranu nikdo netvrdi ze se tak deje vzdy, jen ten cervicek co kdyby ...

Rychlá odpověď:

 

 
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.2074 sec,0.1698 z toho dotazů.