• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Fórum

Opel Club Renbau :: Vlákna :: Poradna Vectra :: VECTRA :: Vectra elektrika :: Re: Klima nechladí
Vaše jméno:
Odpověď:


Témata příspěvků
TOMdesign
Odeslal: Saturday 29 May 2010 - 10:42:29
Tak a je to tady, asi mne odešla klima do věčných lovišť...

Ještě před měsícem šla a včera jsem ji pustil, kompresor se pustil, větrák na chladiči taky, ale studený vzduch nikde...

Co by to mohlo být?
Poslední odpovědi
JardaB
Odeslal: Saturday 14 July 2012 - 14:51:11

Kapalne chladivo je samozrejme v tech tencich trubkach, kde je vysoky tlak... Provozni tlaky jsou zhruba 2 bary v NT casti (za EV) a 20 baru ve VT casti (od kompresoru k EV)
RRAAFF
Odeslal: Saturday 14 July 2012 - 09:39:05

OK díky. Je mi právě divný, že ten ventilek tedy na nízkotlaku je od barviva, protože kontrastní látku a celkově R134a mi servisák dával ventilkem na vysokém tlaku (ventilkem v podobě kuličky) - červenou hadicí. Ventilek na nízkém tlaku vůbec napojen nebyl.

A koukám, že samotné ventilky jsou nepochopitelně dražší:
Odkaz

EDIT: Tak jsem koukal pořádně na tu přípojku a asi se vyměnit nedá, jen ventilek. Není tam žádný kus, za co byšel klíč chytit. Jinak dnes za studena už kompresor nesepnul. Po zahřátí ano, ale klima jen syčela.
Drobný tlak tam tedy bude. Po stisknutí ventilku jsem byl nahozen UV látkou
lesak
Odeslal: Saturday 14 July 2012 - 06:59:20

Tak změna napsal jsem to napůl špatně legend má pravdu.Tlustá trubka kde je tekuté chladivo mířící do kompresoru je opravdu nízkotlak (přitom jsem napsal správně že je tam tekuté a netrklo mě to že píšu kravinu) a slabá trubka kde je chladivo v plynném stavu je vysokotlak.Omlouvám se za dezinformaci.
Ty ventilky kup jakékoliv jsou stejné (vnitřky)a nemusíš měnit celý.
Legend
Odeslal: Saturday 14 July 2012 - 00:13:34

Tlustá, za provozu studená trubka je nízký tlak, neboť se nechází ve směru toku chladiva za výparníkem a za expanzním ventilem a míří zpět do kompresoru. Jak by se tam vzal vysoký tlak?
lesak
Odeslal: Friday 13 July 2012 - 19:03:44

Který tam patří to nevím protože nevím jaký tam přesně máš ty ale jestli tam máš jako je na pneu jen větší tak ti stačí koupit jen vnitřek.Ale nemusí to být tím protože skoro každý ventil je špinavý od barviva z plnění.zrovna tato trubka má chladivo v kapalném stavu.Vyzkoušej to jednoduše.Vem jarovou vodu a postříkej to jestli půjdou bubliny je to tím.
RRAAFF
Odeslal: Friday 13 July 2012 - 13:08:57

aha, čili tlustá "studená" je vysokotlak. Tak jsem o něco chytřejší:-).
Ten hodně obarvený látkou vypadá jako klasický u kola. Navíc co si pamatuju, tak si na srazu jednou říkal, že ten kuličkový jde blbě ven a může se z trubky vytrhnout.

Nevíš, který by to měl být? A jaký utahovací moment?
Odkaz

Nejvíc mi příjde podobný AC 1016, ale tam zase píší nízký tlak.
lesak
Odeslal: Friday 13 July 2012 - 12:36:29

Ano dají se koupit ale pozor dělají se dva druhy jeden je takový větší ventilek jako u kola a druhý typ je gumová kulička.Oba se dají měnit.Jo a jen tak bokem jsi se přesně spletl silnější trubka a ventil je vysokotlak.
RRAAFF
Odeslal: Friday 13 July 2012 - 11:46:59

Tak už nebudu "špinit" téma o kompresoru mým únikem klimy. Dnes jsem zjistil, že po odšroubování krytek plnících ventilků je ten na tlustší trubce (nízkotlak?) dosti zelený od kontrastní látky. Pokud by toto by zdroj úniku, tak by to bylo fajn. Dá se ten ventilek někde volně koupit?
Ta kulička na tenké trubce zdá se drží, látka na ni není a bubliny se nedělají.
Martas
Odeslal: Friday 11 June 2010 - 07:23:43

vrgadaa napsal ...

Nevim, kolik stalo chladivo pred 2 mesici, ale vim kolik stoji ted a kdyz mi reknou, ze doplneni noveho systemu je tak za 1200 a u meho stareho kramu to bude min za 2litry za dopneni a ja pak kouknu na stranky dodavatele chladiv
Odkaz
a vidim, ze kilo te nahrady za R12 stoji 320 korun, tak si porad rikam, ze je to kapku neprimerene


Bylo mysleno ze to udela profesional, tedy vcetne tlakove zkousky a kontroly toho co je potreba (jestli to ma vubec smysl plnit), sice jsme v Cechach ale najdou se i lide, kteri nemaji za kazdou cenu zapotrebi delat zbytecnou praci (pouze doplnit i leta prazdny system kdyz pravdepodobnost ze to znovu utece okamzite je 80%). Pokud si to chces delat sam tak te to vyjde samozrejme daleko levneji zrovna tak kdyz narazis na nekoho kdo je ochoten ti to jen doplni rekneme za porizovacio cenu, coz obvykle kazdyho po pra podobnych pokusech tedy nespokojenych "zakazniku" prejde.

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.0560 sec,0.0182 z toho dotazů.