• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Fórum

Opel Club Renbau :: Vlákna :: Poradna Astra :: ASTRA :: Astra podvozek :: Re: SERVO jde,nejde Astra G 1998 55KW 1.6i CO S TÍM???
Vaše jméno:
Odpověď:


Témata příspěvků
none
Odeslal: Friday 18 November 2005 - 00:52:58
mÁM POCIT,ŽE TO SERVO JE NA ELEKTRIKU? Nevím ale je divné,kapalina a kontrolky OK ale když chci otočit volantem,chová se to jako s vyplým motorem,jde to strašně těžko,ALE někdy to funguje OK. někdy to sepne jen co trošku otočím.DÁ SE PORADIT NA CO SE MÁM VŠECHNO PODÍVAT,KDE KTERÁ POJISTKA,NEBO HADIČKA A CO JÁ VÍM? Děkuji!
Poslední odpovědi
none
Odeslal: Thursday 24 November 2005 - 18:11:32

zítra to testnu! zatím moc moc moc díky!!!
prtka
Odeslal: Sunday 20 November 2005 - 19:05:12

None myslím že vím ještě aby byla jistota...Sedni do auta..vypni rádio..vypni ventilátor ať je v autě co největší klid..nastartuj počkuj až otáčky klesnou pod 1000ot/min ať je ticho...vem za vo*lant a otuč s ním o pár milimetrů doleva a musíč uslyšet jak se rozběhne čerpadlo serva...pomalinku jenom trošičku...pak to samé na druhou stranu...jen o pár milimetrů měl by jsi ho slyšet ať je jistota ,že to není v el. ale myslím ,že se ti čerpadlo bude točit.
Pokud čerpadlo pojede a toť vyloučíme el...a dělá ti to jak sedneš do auta a chceš ptočit..překonáš odpor...jak se vracíš tak ho taky musíš překonat...a to se vše opakuje třeba 5 zatáček a pak už je vše vpořádku....jestli je to jak říkám,pak není problém v servu,ale v rozdělovacím ventilu v převodce řízení...napiš mi jestli je to jak popisuju...jestli ano..tak tomu pomůžem neboj...jenom mi to popiš jestli je to jak říkám....a podruhé se ptám máš servo TRW nebo Delphi...kulatou nebo hranatou nádobku
Samozřejmě předpokládám,že máš dost kapaliny v servu ,ale to zřejmě ano...zkontroluj






<span class='smallblacktext'>[ Upraveno Po lis 21 2005, 06:27 ]</span>
none
Odeslal: Sunday 20 November 2005 - 15:59:35

Afričan je zpět!
Takže nakopnu motor a otáčím volantem,je jedno na jakou stranu,ale mám posit že nepatrně spolehlivěji to funguje doleva.Pokud začnu otáčet,otočím asi o 2cm a chová se to jako s vyplým motorem a to zhruba 3 sekundy,pak zabere servo a je to ok,ALE pokud chci opět otáčet volanterm,opět nastane prodleva mezi otočením volantu a pomocí serva.Musím zdůraznit,že to je relativní a někdy otočím 1x volant a stále servo nic... někdy to funguje na 100%.Akumulátor je starší,ale v dobré kondici i v zimě.Možná tam je dolitý jiný druh servo oleje,nebo zavzdušněno,ale to nevím,mám to auto pár dní.Takže jen hádám.Asi to chce vyměnit nápln,aby se tohle odškrtlo a vidělo by se co dál.vynechme tento krok a zkusme to pořešit.Mrknu na oxidaci kontaktů přívodu napětí,motor je umytý ale vysušený a nakonzervován proti korozi kontaktů.Motor běhá na 100% taktéž ABS či startér,potíž jen se servem.Nevím jak to dále popsat.Odvzdušnění se provádí jak a kde?DĚKUJI ZA POMOC. &|
prtka
Odeslal: Sunday 20 November 2005 - 04:53:04

To je sranda my se tu bavíme o servu a none odjel asi do Afriky Zdeno máš pravdu,ale proto jsem se ptal noneho ať popíš hodně přesně co mu to dělá ať se dá odhadnout jestli to je v servu nebo v řízení....jestli je to mechanické nebo elektrické...Dobře si radil vypustit systém ...ale není jednoduché ho vypustit celý a co tam nalít...proto se ptám noneho co to dělá a nic Jo a ještě jestli je servo od TRW nebo Delphi...kulatá nebo hranatá nádobka
zdenál
Odeslal: Saturday 19 November 2005 - 23:52:45

měl jsem obdobný problém ze servem u své Astry 1,4-16V, r.v.2000. Ze začátku po nastartování servo nešlo, po půl hodině se rozchodilo. Potom šlo třeba 14 dní v pohodě. Postupem času přestalo jít úplně. Vyzkoušel jsem vše možné. Můžu dát ještě jednu radu, která tu nepadla. Zkus vypustit olej z nádržky posilovače, celý systém propláchnout a znovu naplnit novým. To mi radil jeden mechanik, jemu to pomohlo. V mém případě to se nezadařilo. Nakonec jsem servo musel vyměnit. V autorizáku za to chtěli 40 táců, mění to celé vč. řízení, prý to jinak od výrovce nedostávají. Nakonec jsem servo koupil na inzerát za 3 litry ,vyměnil a zatím je to rok OK.
Přeji Ti lepší úspěch při opravě závady.
prtka
Odeslal: Saturday 19 November 2005 - 19:11:52

Kdyby to byla baterka ,tak to trvá třeba 5 sec pokud to ječ stálé tak to není tím
siM.s
Odeslal: Saturday 19 November 2005 - 14:27:59

Tohle taky muze byt tim, ze ti odchazi baterka a jelikoz ma SERVO hodne velky odber, chvli trva, nez alternator doda spravne napeti. Alespon takhle to bylo u me.
Brouček
Odeslal: Friday 18 November 2005 - 11:18:17

2Prťka: už jsem to zjistil a opravil.Omlouvám se _s103
prtka
Odeslal: Friday 18 November 2005 - 11:06:37

Broučku není poháněno řemenem...my už máme lepší vymoženosti jako EHPS

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.0608 sec,0.0266 z toho dotazů.