• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Fórum

Opel Club Renbau :: Vlákna :: Poradna Vectra :: VECTRA :: Vectra podvozek :: Re: Predna naprava
Vaše jméno:
Odpověď:


Témata příspěvků
Adrian
Odeslal: Thursday 07 February 2008 - 09:42:29
Chlapi zakladam nove vlakno, pretoze naozaj neviem co hladat a kde moze byt problem zakopany.
Bud som velmi citlivy na svoje auto, lebo na ostatnych to tak nejak nevnimam. Pri jazde mam pocit, ze na volante, ale aj pedaloch (brzda, plyn spojka) citim vsetky nerovnosti cesty (aj uplne male) ako keby sa to prenasalo s kolies resp. napravy rovno na tieto miesta, alebo ako keby bolo nieco uvolnene. Skuste ma prosim nejako nasmerovat, kde by mohol byt problem a co by bolo vhodne pozriet resp vymenit. Auto je VEBE Caravan r.v. 97 X20XEV.

Dakujem
Poslední odpovědi
z0diaC
Odeslal: Friday 25 April 2008 - 06:50:39

koupil jsem silentbloky stabilizátoru ale jak píšete - jak jsem videl ten zadní šrou u objímky,tak jsem se na to prozatím vy**** ... vyměnil jsem jenom tyčky stabilizátoru - Adler koupené na Aukru - pak dám reference,jak dlouho vydrželi.
Yper
Odeslal: Tuesday 22 April 2008 - 10:11:32

O.K., asi máš pravdu, že každá objímka je na dvou šroubech, protože to mohu mít pomotané vzhledem k tomu, že jsem už dělal jak přední tak i zadní nápravu. A na zadní je každopádně jen jeden šroub na jednu objímku.
Nicméně nepamatuji si, že bychom s povolením a demontáží měli nějaký problém. Možná to také mohlo být způsobeno i tím, že jsme měli demontována i ramena, protože jsme měnili jak silenty na nich, tak i čepy.
Ale vím, že v tom nebyl žádný zádrhel na spešl klíč.
Miky
Odeslal: Monday 21 April 2008 - 19:13:05

To Yper:Hele ja teda nevim ale na mem aute drzi objimky kazda na dvou sroubech.K tem prednim se dostanu,ale na ty zadni je to problem,klic tam nedostanu,s golou se tam nevejdu.Proto sem chtel vedet jestli nekdo treba vyrabel nejakej spesl vercajk nebo jak ty srouby povolil.
Yper
Odeslal: Monday 21 April 2008 - 07:47:17

Dělali, dělali.
Musíš demontovat kola a auto zajistit ve zvýšení poloze na nějakých trojnožkách.
Pak odpojíš stabilizační tyčky (jsou na nich vždy po dvou kusech kulových čepů), které spojují stabilizační tyč s tlumičem.
Pak si pod auto lehneš a objímky na každé straně povolíš. Každá objímka drží na jednom šroubu k nápravnici.
Miky
Odeslal: Sunday 20 April 2008 - 22:19:14

To to nikdo nikdy nedelal??Potrebuju radu,pomooooc.
Miky
Odeslal: Tuesday 15 April 2008 - 13:12:17

Zdarec chlapy,menil z vas nekdo gumovy ulozeni (siletbloky) stabilizacni tyce na predni naprave na VeBe ?? Potrebuju radu jak na to,mam pocit ze se k zadnim sroubum nemam narok dostat.Jak ste to delali?Dikes za radu.
Yper
Odeslal: Wednesday 09 April 2008 - 07:20:47

2 MIKI: nemůže, nemůže. Do hřebenu je to našroubované natvrdo s určitým momentem a závit má být zakápnut speciálním lepidlem, které se používá místo pérových podložek. Takže pokud máš origo hřeben, není to možné.
MIKI
Odeslal: Tuesday 08 April 2008 - 14:24:38

2 YPER:
a nemoze by vola medzi zavitom ce je z klbom a hrebenom riadenia?
Hreben riadenia sa zrejme pohybuje v daakej trubke ukoncenej na koncoch tiez nejakym puzdrom (?)
Teda medzi tyckou herbena a trubkou na koncoch to nemoze byt vymlatene ?

Dik za support.
Yper
Odeslal: Tuesday 08 April 2008 - 12:22:01

2 MIKY: ..sorry, ale spomenuli jsme to. !!(a) Já jsem v tom rozpisu uvedl i ty tyčky - spojovačky řízení a že jsem je měnil.
Ano, tam bývá vůle a nejlépe se pozná podle toho, že když tuhle tyčku, na jejímž vnějším konci je čep řízení, odpojíš od kola, tak ve většině případů spadne hned dolů jako kus hadru. To ale ještě neznamená, že musí být zánotě v háji a že má velkou vůli. Pokud se za ní axiálně zatáhne a pak prudce zatlačí, tak by tam neměla být cítit žádná vůle. Nicméně roukou však nikdy takový tah-tlak nevyvineš a je to jen orientační. Bohužel se však nijak nedá tato vůle opravit, protože tahle tyčka se dodává s přípojným kloubem ke hřebenu jako celek - nedá de nijak dotáhnout.

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.0643 sec,0.0272 z toho dotazů.