• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Vectra :: VECTRA :: Vectra elektrika
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
Nejde otevřít zavazadlový prostor/kufr Vectra B kombi (1999)
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Autor Příspěvek
postcd
Monday 04 November 2019 - 21:08:34 Citovat
Uživatel #5274
Registrován: Tuesday 29 October 2019 - 21:59:03
Příspěvků: 2
Ahoj,

naše Opel Vectra B kombi 1999 se zamyká a odemyká v pořádku klíčem centrálního zamykání, ale páté dveře kufru/zavazadlového prostoru nejdou otevřít. Při centrálním odemykání auta jsem přiložil ucho ke dveřím kufru, ale žádný mechanický pohyb jsem v nich neslyšel ani neucítil. Zámek pro otevírání kufru lze stlačit na doraz ale s dveřmi nelze hnout. Štěrbina pro klíč je ve vodorovné poloze, což by snad mělo znamenat "odemčeno"? Klíč tam zasunu (nevím zda dostatečně, dál ale nejde), ale nejde s ním otočit. Vůle pohybu klíče ze strany na stranu je možná 1-2mm.. Vlezl jsem zevnitř do kufru a vyfoukal jsem tam nějaké smetí, ale nevidím tam nic co by mělo bránit. Moc čisté to tam ale není.

Našel jsem tyto rady:
1) "Zamek 5 dveri bude jiny problem a to prestiple kabely v krku co vedou do dveri."
2) "jestli nejde kufr a ostatni dvere jo tak bude problem asi tradicne v propojce (husi krk) kabelu z kastle do dveri kufru."
3) "v motorovem prostoru v pojistkove skrini je pojistka na 5te dvere a zaroven i na ostrik predniho skla"

Nevadilo by nám zamykat kufr manuálně klíčem pokud by se ho podařilo nějak (jak?) otevřít. Ale mám i multimetr, tak kdyby někdo věděl kde a jak měřit a byl ochoten to popsat, tak to rád zkusím. Jsem v těchto věcech začátečník. Děkuji moc předem za případné informace jak případně postupovat a co zkusit.


[ Upraveno Monday 04 November 2019 - 21:16:11 ]

Vectra B (1999) 1.6 16V 74kW X16XEL kombi
Colommbo
Tuesday 05 November 2019 - 10:00:33 Citovat
Uživatel #2374
Registrován: Wednesday 01 February 2012 - 14:51:05
Příspěvků: 1192
Ahoj! Jsem starší pán a už si moc nepamatuju, ale zkusím to... Míval jsem áčkovou Omegu (sedan) s centrálním zamykáním ovládaným jen klíčem, DO nebylo. Pootočením klíče v zámku dveří řidiče se ovládaly všechny dveře včetně víka kufru, podobně klíčem v zámku kufru se ovládaly zámky všech dveří auta. Zámkem dveří spolujezdce se ovládaly všechny dveře, víko kufru však nee. Základní poloha štěrbiny vložky zámku víka kufru byla svislá, po vsunutí klíče a pootočení doprava až přes vodorovnou polohu štěrbiny se celé auto odemklo, po zatlačení pak bylo lze otevřít/zvednout víko kufru. Teď už si fakt přesně nevzpomínám, jestli po odemčení (pootočení klíče v zámku kufru) jsem klíč/štěrbinu do svislé polohy vracel sám nebo to dělala nějaká pružinka. Co si ale pamatuju úplně přesně, že klíč ze zámku bylo možné vytáhnout v obou polohách štěrbiny, avšak pokud jsem klíč vytáhl v poloze vodorovné (a tedy štěrbina tak zůstala), klíčem v zámku dveří řidiče se pak ovládaly pouze zámky dveří, kufr zůstával zamčený a bylo nutné jej odemknout extra klíčem vsunutým ve vodorovné poloze a pootočením doprava. Klíč ze zámku kufru jsem tedy vytahoval prakticky vždy ve svislé poloze.
Nejspíš ti to nepomůže, ale máš-li štěrbinu zámku zadních dveří vodorovně (a funguje-li to stejně jako u mé Omegy), nemusí tyto dveře centrál ovládat/odemykat a dveře budou trvale zamčené. Pootočit klíčem by ale jít mělo. ..

W124 E320 Coupé - u mě dobrý
postcd
Monday 02 December 2019 - 11:30:32 Citovat
Uživatel #5274
Registrován: Tuesday 29 October 2019 - 21:59:03
Příspěvků: 2
Ahoj, děkuji za reakci. Vlezl jsem zevnitř ke dveřím zavazadlového prostoru a odšrouboval tam asi 4 šrouby čalounění (hvězdičkové). Pak šlo čalounění ze shora oddálit a šroubovákem vzepřít desku čalounění od karoserie, ke které je přichycená pomocí plastových cvočků, viz obrázky.







Jakmile jsem čalounění odepnul a odendal šlo pohnout táhlem od motorku centrálního zamykání, viz obrázek.





Tím se dveře odjistily a šly otevřít. Motorek ale dále nereaguje na zamykání odemykání. Dveře zůstávají tedy odemčené a lze je používat. Nejde je zamknout klíčem, který se neotáčí.

Pak po vyndání motorku, napojení na napájení 12V se točil, po zandání zpět do dveří zase fungoval, pak nefungoval a teď funguje. Řešení je asi výměna motorku nebo rozpojení a znovupřipojení kabelu k němu... PS: Ty kabely, které vedou mezi dveřmi a zbytkem karoserie (husí krk?) nevypadají, že by byly příliš namáhány při zavírání/otevírání. Třeba to někomu pomůže, nebylo to tak těžké, jen trochu nepohodlné vlézt do toho kufru )

[ Upraveno Monday 02 December 2019 - 11:32:34 ]

Vectra B (1999) 1.6 16V 74kW X16XEL kombi

Rychlá odpověď:

 

 
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1756 sec,0.1467 z toho dotazů.