• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Vectra :: VECTRA :: Vectra motor
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
cvakani
Přejít na stranu  [1] 2
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Autor Příspěvek
Honza
Monday 16 May 2005 - 10:17:11 Citovat
Host
V posledni dobe me trapi cvakani, ktere se oziva z motoru. Pred mesicem jsem to mel u mechanika a ten me rikal ze mam sedrenou vacku (nebo neco podobneho moc se v tom nevyznam) a ze kdybych se toho cvakani chtel zbavit tak ze to je na vymenu hlavy. Chci se zeptat zda to cvakani nicemu jinemu krome me nevadi a kolik by zhruba stalo vymeneni hlavy (nebo hlav) diky.
VA 1.6i 1993 (najeto cca 140tis)
Levis
Monday 16 May 2005 - 12:37:10 Citovat
Host
Řeąím stejný problém na Astře (viz Astra, vlákno "tik tak"). U mne se to chytlo včas a bude se to přebruąovat (vačky OK, lehce chycená jsou jejich hliníková uloľení v hlavě). Odhad servisu je ľe demontáľ, přebrouąení, montáľ, nová těsnění + gufera na ventilech, olej + dekarbonizace bude 15-20 tis. Kč (X14XE - 16 ventil takľe 2x vačka). Hlava na vrakoviąti vycházela okolo 10 tis. novou jsem nezjią»oval, ale prý mezi 20 a 30 tis.
happy
Monday 16 May 2005 - 12:41:59 Citovat
Host
kluci a to vám dělá jak a kdy...za studena, za tepla, na volnoběh, při jízdě, v tahu, mimo tah....? Kdyľ otevřete kapotu tak je to slyąet taky nebo to zaniká. Popíąete mi to?
Honza
Monday 16 May 2005 - 13:53:52 Citovat
Host
Me to dela jak pri volnobehu tak za jizdy. Kdyz je motor ve vetsim tahu tak se to lehce zesiluje. Pred mesicem jsem to mel na vymene rozvodu a tesneni pod viko motoru. Pri te prilezitosti sem rekl mech. at se ne to podiva, protoze se me obcas zdalo jako by neco klepalo. Od te doby se mi zda ze to je hlasitejsi (i kdyz si to mozna namlouvam). Jde mi o to zda je to pouze neprijemna zvukova kulisa nebo jestli muzu ten motor nejak dodelat? 15tis se me do toho vrazet moc nechce . Achjo do tyhle doby zadny starosti olej to nezralo, skoro bez rezu. sem myslel ze vydrzi dele
happy
Monday 16 May 2005 - 16:00:03 Citovat
Host
Honzo, víą co ... já jsem kdysi basoloval přesně to co ty, měnil jsem rozvody a pak těsnění pod víkem...a zjistil jsem pak hned, ľe auto má hrubąí zvuk a ľe se něco děje a taky jako kdyby něco klapalo. Bylo to na C16NZ a nakonec to bylo mírně provalené těsnění pod hlavou a jak se tam drala voda, tak to klapalo. Nech si třeba jeątě změřit tlaky ve válcích a sleduj, jestli nemáą emulzi na víčku od oleje nebo usezaný bordel od oleje na bocích víčka chladící kapaliny. Taky sleduj, jestli ti neubývá voda. Mně osobna voda ubývala fakt minimálně, ale emulzi na víčku jsem měl. Mrkni na to. Jinak startovat to ąlo bez problémů. Netvrdím, ľe je to ono jen to zkontroluj.
Levis
Monday 16 May 2005 - 16:16:05 Citovat
Host
Cvaká to na volnoběh ale vevnitř to slyąet není, leda pokud se otevře okýnko a okolo zrovna nejede nějaký kombajn.
Dobrovodný zvuk je hum hum které je slyąet na volnoběh i uvnitř a se zvyąujícími se otáčkami zaniká.
Vzhledem k tomu, jak byly ty kanálky zanesené docházelo zřejmě k rozumnému promáznutí jen kdyľ jelo auto nad 3000 ot. (neb po jízdě po dálnici to bylo vľdycky ticho).
Emulze na víčku ľádná a těsnění po demontáľi hlavy neporuąené (jeątě aby jo, kdyľ to auto má 85 tis. a 4 roky)
Honza
Tuesday 17 May 2005 - 07:59:23 Citovat
Host
happy: motor mam taky C16NZ. Voda me znatelne neubyva, ale je fakt ze bych si toho vsiml asi az kdyby ubyla pod caru. Na to vicko se kouknu ale jak presne poznam tu emulzi? Jinak motor bezi bez naprostych problemu, akorat vydava neprijemne zvuky.
happy
Tuesday 17 May 2005 - 08:41:05 Citovat
Host
Honzo, emulzi poznáą tak, ľe kdyľ odděláą víčko od oleje, tak je na něm kromě oleje bílý lem, prostě jako kdybys do toho chlustnul., udělá se ti na něm sraľenina vody, se kterou se olej samozřejmě nepojí, takľe to udělá takový bilý flíček nebo čáru, prostě uvidíą, ľe to není normální, to určitě poznáą. Jinak to cvakání můľe taky u tvého motoru být ąpatně nastavený předstih. Dá se to upravit pootočením rozdělovače, ale do toho bych se raději nepouątěl. Tyhle motory myslím jeątě nemají modul a snímač klepání, takľe jak to nastavíą, tak to máą. Sám jsem to kdysi dělal a laboroval jsem nad tím asi týden, neľ sem to naąteloval tak, jak bych si představoval a to jenom po sluchu, to bez stroboskopu a daląích zařízení nemá smysl. Ale zkus se někoho v servisu zeptat, a» ti jeątě mrkne na tohle. Pokud to nepomůľe, tak tlaky ve válcích, ale pak uľ asi jedině nějaký ventil, vačka, hydroątel... To ti musí říct nějaký profík, ne ąaman.
Honza
Tuesday 17 May 2005 - 08:57:52 Citovat
Host
Happy: asi nejses z okoli Pardubic, co? jinak diky za rady zkusim to nechat nekde jeste prohlidnout a uvidim
happy
Tuesday 17 May 2005 - 09:31:13 Citovat
Host
ne, bohuľel, to nejsem, máme to k sobě daleko. Ale třeba NIO je z Náchoda, a to máą blízko a to je tady největąí machr. On teď nestíhá, proto nechodí na fórum, ale někde je to na něj kontakt, tak by ses mohl domluvit s ním. Ta cesta k němu za to určitě stojí. Můľu ti na něj dát alespoň e-mail.
Email Zkus se s ním domluvit.

Rychlá odpověď:

 

Přejít na stranu  [1] 2  
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1674 sec,0.1256 z toho dotazů.