• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Astra :: ASTRA :: Astra podvozek
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
skripani brzd.
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Autor Příspěvek
JArda7
Saturday 14 July 2007 - 20:36:10 Citovat
Host
Dobry den panove, mam na vas dotaz a prosbu o radu.Asi pred 4mesic jsem menil predni brzdove kotouce a desticky,zabehal jsem je a ted mi zacali hrozne skripat pri brzdeni.Je na to neco /pripravek,vycisteni.../ na odstraneni zmineneho skripani?Dekuji vam moc.
VGT
Saturday 14 July 2007 - 21:45:37 Citovat
Host
Jako první pomoc zkus s autem couvat na zpátečku a přitom brzdit. Pokud se dostala nečistota mezi desky a kotouče, někdy toto pomůže.
Častější případ však je, že destičky stojí za starou belu (zvláště ty "cenově výhodné"), a pak se toho pískání-skřípání nezbavíš, jen nákupem jiných.
Třetí možnost by mohla být, že ti třmeny mírně přibržďují (anebo tys velmi jemně a málo brzdil) a tím mírným bržděním na destičkách vznikla tenká povrchová sklovitá vrstva (desky vyndat a povrch opilovat či osmirkovat - nezapomenout velmi pečlivě očistit od zůstatků brusiva).
Jaké jsi použil kotouče a jaké desky??
Peta7
Saturday 14 July 2007 - 22:23:02 Citovat
Host
Daval jsem tam ATE, ale asi jak jsi psal to mozna bude ze jsem ze zacatku opatrne brzdil do tech 300km, skripani zacalo po tech 2000km a mam pocit ze se to zhorsuje.Brzdit to brzdi kvalitne.Skusim to covani,a jestli to nepomuze tak to skusim prebrosit desticky.Brusny papir mam asi pouzit jemnej?DIk.
VGT
Sunday 15 July 2007 - 11:44:59 Citovat
Host
Spíš použij brusné plátno (na broušení kovu) a hrubějšího zrna ( zrnitost tak 80-100). Jemné by se ti zanášelo a navíc by se obtížněji odstraňovalo vydrolené brusivo. Ještě lepší (ale náročnější na zručnost), je použití pilníku - z něho se nic nevydrolí.
Chodí ti dobře třmeny ve vodících čepech ?? Odkaz (takhle to vypadá u Vectry)
Očištěný a neočištěný čep Odkaz
Po očištění je to dobré (velice málo a opatrně - mazivo se nesmí dostat na třecí plochy brzd) maliko přimáznout. Existují na to speciální mazací pasty, když nejsou k dispozici, používám vazelínu s grafitem - dříve se to jmenovalo Molyka, nyní je něco podobného pod názven G3. Odkaz
Už jsme to tady v poradně probírali Odkaz
Peta7
Sunday 15 July 2007 - 20:38:29 Citovat
Host
Dik za radu dnes jsem dle tve rady zaradil spatecku parkrat jsem pribrzdil a je to zda se OK.TAk uvidime co bude dal.Ale myslim ze som to vyresil za tve pomoci.A brusny papir mam v zaloze.Jeste jednou dik.

Rychlá odpověď:

 

 
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.3494 sec,0.2906 z toho dotazů.