• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Vectra :: VECTRA :: Vectra motor
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
otáčky - krokáč?
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Toto téma je zamčeno
Autor Příspěvek
veki4ever
Wednesday 05 January 2005 - 19:27:37
Host
Ahojky, omlouvám se, ľe opět otravuju a opět s tématem, které uľ tu bylo rozebíráno, ale není mi to stále jasné.
Mám X20XEV a jak tady bylo popisováno, zlobí mi otáčky. Nezávisle na tom, jak je motor zahřátý či zrovna uhnaný se mi stává, ľe kupříkladu kdyľ zastavím na semaforu, otáčky z normálu klesají a klesají a někdy se to jeątě chytne a někdy to chcípne. Stalo se mi to ale i u studenýho motoru. Jindy zase zůstanou otáčky viset okolo 2000 a cca 15 vteřin to zůstane nahoře viset.
Myslela jsem si, jestli to nějak nesouvisí s tím zpoľďovačem otáček - na reakci na plyn, co Oply maj. Netuąím, jak se to jmenuje, ale člověk je schopnej to rozházet do té míry, ľe otáčky klesají, kdyľ ąlapete na plyn a naopak - kdyľ pořád ąlapete a pouątíte Mohl by mi někdo prosím objasnit, co tuhle funkci plní, jak se to jmenuje a zda je tak naprogramovaná ŘJ, nebo je to něco mechanického... Dá se to případně nějak odstranit? Jízda je s tím pohodlná, protoľe auto tolik neąkube, ale při sviľnějąí jízdě uľ to otravuje.
Předem moc děkuju za odpovědi a za pochopení
riwal
Thursday 06 January 2005 - 07:09:36
Host
Zpoľďovač otáček - nepočul som. Jestli ti to takhle blbne, tak to vypadá na krokovej motorek volnoběhu. Zkus ho vyčistit nebo si připrav 5 papouchů. Takhle by ti otáčky rozhodně cvičit neměly a chcípnout uľ vůbec ne.
Andrej
Friday 07 January 2005 - 19:43:52
Host
99% vadny el.-magn. ventil rizeni volnobeznych otacek, aka "krokac". Zkusit vymejt, pak dat novej anebo nechat si to opravit.
Anonymní
Tuesday 08 March 2005 - 11:32:33
Host
Já měl to samé. Na křiľovatkách mě to i chcípalo. bylo to tím krokovým motorkem, v opelu tam pustili nějakou čistící kapalinu, pak to dělalo znovu, ale nic jsem s tím nedělal a po čase to samo přestalo.
Track
Tuesday 08 March 2005 - 15:30:14
Host
U mně pomohlo vyčiątění - ventil + klapka, jinak ze
vąech těch diskuzí, co kolem proběhly a po té, co jsem
to měl rozebrané, nechápu, co se můľe na tom ventilu pokazit. Dřímá ve mně přesvědčení, ľe na celý ten
binec by mohly mít vliv netěsnosti.
Jeątě jeden zajímavý postřeh - auto chcíplo jen při
vyąlápnuté spojce.

VeBe 98 X18XE
Vaąek
Tuesday 08 March 2005 - 16:17:06
Host
Taky mě zlobil krokáč. A to zrovna kdyľ jsem jel okolo opl servisu, tak jsem to tam hned zavez a jsem o 5500Kč lehčí. Ale teď to maká bezva. Ten starej jsem rozebral a přemýąlel jak to vůbec funguje. Byla tam netěsnost mezi spodní a horní komorou (vývody nad klapkou a pod klapkou). Vzadu na té mechanické části je pod tím zapertlovaným víčkem mosazná matka na které je těsnící o-krouľek proti přisávání faleąného vzduchu. Ve vnitřní straně matky je sedlo, ve kterém běhá osička s takovým dvojím osazením (doufám, ľe je to troąku srozumitelný) a tím, jak motůrek (nebo je to elektromagnet?) povoluje, tak se přepouątí vzduch z jedné komory do druhé. Při klidovém stavu mi to ąlo normálně volně profouknout. Proto jsem zkusil lehce dotáhnout tu mosaznou matku aby to těsnilo. Jenľe pak to pořád chcípalo jakmile jsem sundal nohu z plynu. A kdyľ jsem jí povolil, tak to mělo točky kolem 1400. A to jsem s tím otáčel tak v rozmezí 45°. Podotýkám, ľe jsem ho napřed zkusil řádně propláchnout a nic nezabíralo. Kdyľ jsem ho přehazoval asi po sedmý(protoľe se tam na ho*no můľe), tak uľ jsem toho měl tak akorát. _rendek _rendek. Takľe jestli s tím máte někdo zkuąenosti, rád se přiučím. Omlouvám se za délku, ale snad někdo ví jak to seřídit. Je to přece poradna, né?
mav
Tuesday 08 March 2005 - 20:44:20
Host
taky jsemmel s krokacem problemy a pomohlo vycisteni.jeste jsem si vsiml,ze skrtici klapka byla jakoby mastna a zalepena.jeto normalni,vzdyt to saje cisty vzduch od filtru,kde se tam bere olej?
Anonymní
Thursday 10 March 2005 - 20:20:56
Host
poradi mi nekdo?
riwal
Thursday 10 March 2005 - 20:25:49
Host
Ale co ? Téma je staré a není jasný co chceą ?
 
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1692 sec,0.1380 z toho dotazů.