• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Astra :: ASTRA :: Astra podvozek
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
zamrzlá ruční brzda
Přejít na stranu  [1] 2 3
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Autor Příspěvek
fakt laik
Wednesday 11 January 2006 - 09:44:04 Citovat
Host
Supr forum o Oplech! Pravidlelně ho sleduju. Díky za něj, už mi párkrát pomohlo Mám dotaz, nejsem odborník na techniku, takže sorry, že je trochu blbej: já vůl nechat v tom mrazu přes noc zataženou ručku, vypadá to, že přimrzly destičky nebo co, ráno jsem vyjížděl, trochu to vzadu křuplo, ale odjel jsem v poho. Při brždění se ozývá drhnutí a trochu pískání, co s tím? Při jízdě to nedrhne. rozbrzdí se to samo nebo to mám radši nechat prohlídnout? Fakt nejsem hvězda přes techniku.. Dík za názory. Astra G x16xel Caravan 98
Martas
Wednesday 11 January 2006 - 09:47:16 Citovat
Host
Jestli se ti zadny kolo neprimerene nezahriva je to v pohode .... To ze to piska je normalni.
Václav GT
Wednesday 11 January 2006 - 09:56:02 Citovat
Host
Obšírně probrané téma "přimrzlá RB" je tady: Odkaz
fakt laik
Wednesday 11 January 2006 - 10:10:07 Citovat
Host
Diky za rady, to drhnuti (huceni) je pri brzdeni dost slyset, kdyz se to ale nebude zhorsovat, necham to tak, jenom omrknu to kolo, jestli se nehreje.
darkness
Wednesday 24 January 2007 - 12:41:11 Citovat
Host
ahoj, jsem si včera večer při odjezdu z práce všiml, že se mi rozsvítila kontrolka ABS, auto nějak moc hrabalo, mělo potíže vyjet i menší kopeček (podotýkám, že nasněžilo asi 10 cm čerstvého sněhu) a nakonec se mi povedly na kruháči i poloviční hodiny. Přikládal jsem to čerstvému sněhu, ale dnes ráno jsem zjistil, že se mi netočí zadní kola a po sněhu jedu jako sáně. Nechal jsem bohužel včera přes den zataženou ruční brzdu, takže předpokládám, že asi přimrzla. Co s tím, lze nějak brzdu rozhýbat bez demontáže brzd? Díky moc za jakoukoliv radu.
VGT
Wednesday 24 January 2007 - 13:36:21 Citovat
Host
Ano, dá se to leckdy uvolnit bez demontáže.
Jelikož vzadu u Oplů bývá více druhů brzd, měl bys napsat, co tam máš ty. Nebo alespoň, co máš za auto. (nepiš, že červené - nebo něco podobného).
prťka
Wednesday 24 January 2007 - 14:03:03 Citovat
Host
Spíš budou zamrzlé lanovody...je v nich vlhkost a ta zmrzla...zajed s tím někde do podzemek nabo k někomu do teplé garáže a nechej to zozmrznout...poté už vzimě nikdy nezatahuj...vzimě se ručka nezatahuje,když se jde od vozu pryč
darkness
Wednesday 24 January 2007 - 14:21:18 Citovat
Host
mám Opel Vectra B X20DTH, vzadu kotoučobubny.Bohužel vyhřívanou garáž nemám a u nás ani podzemní garáže nejsou, takže s rozmrznutím bych musel nejspíš počkat do jara a to bych nerad
Jde spíše mi o to, jestli si nějak mohu pomoci sám (nějak to rozhýbat )- a nebo v tom marastu doklouzat někam do servisu. Každopádně jsem si jistý, že odteď již zimu bez ručky
Yper
Wednesday 24 January 2007 - 14:58:58 Citovat
Uživatel #251
Registrován: Tuesday 14 September 2004 - 10:28:45
Příspěvků: 3550
Obyčejně jen tak čelisti v bubnu nebo kombinovaném bubnokotouči nezamrzají, ale jak napsal VGT, bývají to zamrzlé lanka v lanovodech.
To se totiž soudruhům z Dojču nějak moc nepovedlo, ale budiž jim omluvou, že je to problém asi všech aut.
S pravidelnou periodicitou to skoro všem přimrzá v místě, kde z karoserie přechází lanovody na zadní ramena ke kolům.
Zvlášť patrné je to u Vecter - kdykoliv nějakou míjím, tak se jí dívám před zadní kola a vidím tam ty prověšené lanovody. V tomhle ohybu je při zatažení ručky bovden nejvíce namáhán zevnitř pnutím (prodře se) a navíc na jakékoliv nerovnosti si může škrtnout o překážku pod podvozkem, takže tam dochází k jeho poškození z vnějšku také.
Chce to lanovody vyměnit . dnešní lanovody jsou vyložené silonem či něčím podobným a samotné lanko je potaženo rovněž něčím plastovým - poučení z krizového vývoje ?lola
Nové lanovody navíc mají v tomto místě zesílení vnějšího obalu gumovou hadicí proti mech.poškození.
Když jsem "občas" zapomněl a došlo k tomu přireznutí či přimrznutí, tak na Caravanu jsem se zavěsil za hagus, podklouzl pod auto a jednou nohou několikrát kopl do toho průvěsu lanovodu - většinou to pomohlo. _;

Dodge Caliber 2.0 CRD SXT
Opel, ten má dnes už každý Sopel!!
Yamaha 1100 - Virago
Konečně pořádnej krouťák a né jako línej Opel
BMW K1200 LT - auto na dvou kolech
VGT
Wednesday 24 January 2007 - 15:02:06 Citovat
Host
No a nějaký kamarád či soused s garáží by v okolí nebyl? Nebo dílna, statek .... Když není velký mráz, tak by to šlo postavit jedním lanovodem nad poklop městské kanalizace (jde z něho teplý vzduch).Existují i teplovzdušné pistole na propan.butan (nemyslím tím letlampu - pozor na to, tu ne!!)
Jestli jsou ty lanovody zmrzlé (je to nejpravděpodobnější), tak můžeš vlézt pod auto, a ty lanovody (ruční brzda mezi sedadly je snad již povolena) prověsit - zatahat za ně rukou směrem dolů či do boku. Nemusíš se přitom válet ve sněhu, stačí auto ze strany přizvednout a nohou lanovod prošlapat.
Na štítu brzdy je lanovod připojen na páku ruč.brzdy a do polohy odbrzděno je vracen pružinou. Za ten lanovod a páku zkusit zatahat kleštěmi (takhle to má VeA, nevím zda také VeB).
Kdyby byly přirezlé pakny v RB (to je méně pravděpodobné, pokud to stálo jen jeden den) , tak někdy odskočí po opatrném poklepu na buben bubnokotouče.
V zimě zásadně ruční brzdu nepoužívat !!! Učí se to v autoškole, starší řidiči to vyprávějí mladším, píše se to v příručkách, dříve se to psávalo i v motoristických časopisech - nicméně každou zimu se tohle téma v poradně opakuje.

Rychlá odpověď:

 

Přejít na stranu  [1] 2 3  
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.2046 sec,0.1608 z toho dotazů.