• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Vectra :: VECTRA :: Vectra motor
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
dekarbonizace motoru ?!?
Přejít na stranu  1 2 3 4 [5] 6 7 8
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Autor Příspěvek
Václav GT
Tuesday 19 September 2006 - 08:59:14 Citovat
Host
Firma Bischops Original patří ke špičce v oboru a s Lubrifilmem se to nedá vůbec srovnávat, ani se současným Slickem. V pravěku (pro některé z Vás v pravěku) Bischop dodával klíčové komponenty pro Slick, pak se rozhádali ..... atd)
2 kratein: díky za odkaz. Odkaz
Jason
Tuesday 19 September 2006 - 15:00:14 Citovat
Host
To Václav GT : No to je docela zajímavý počteníčko. A má s tím někdo tady zkušennost?
mvtechnik
Tuesday 19 September 2006 - 15:43:59 Citovat
Host
díval jsem se na odkazu bioshop a nejvíce mi vadilo že ke všem produktům pomalu stejný popis, je pravdou že je několik směrů ošetření motoru a to buď olejové báze např. wynns, stp, bardhl nebo ptfe jako slik nebo látky jako jsou bioshop. tyto látky je možno zařadit do vývoje nasa pro kosmický výzkum protože je známo že je potřeba i komerčně vydělat, osobně jsem se tímto v praxi nesetkal ale do koše bych to neházel, když mi někdo řekne že to v motoru vydrží působit 150 000 tak moc nevěřím i když to může být prostředek účinný - to je patrno z některých doporučení - pomalej se to kazí, snižuje se výměna opotřebených součástí - výsledkem musí být ekonomický parametr, zda cena náplně nepřesáhla hodnotu dílů (např. v nějakém provozu co tam cituje)
kratein
Tuesday 19 September 2006 - 20:03:14 Citovat
Host
Jason napsal ...

To Václav GT : No to je docela zajímavý počteníčko. A má s tím někdo tady zkušennost?


Já s tím mám ty nejlepší zkušenosti jak už jsem psal můžu to jen doporučit.Teď se chystám udělat pokus.Chci to nalejt do Avie má totálně za.renej motor už ani olej nechce pri nalívání protékat tak uvidíme jestli ho to zvládne vyčistit.Jestli ne a klekne tak je to stejně jedno je na odpis.
Jason
Tuesday 19 September 2006 - 21:55:34 Citovat
Host
Jasně u tý Avie je to buď a nebo, ale já mám motor zatím v pohodě a nerad bych něco doku.vil i když už by potřeboval asi taky trochu vyčistit při 160000, nemám důvod ti nevěřit, když to doporučuješ,ale opatrnosti není nikdy dost.
Galil
Wednesday 20 September 2006 - 14:30:04 Citovat
Host
Chlapi (a děvčata), když už jsme u tý chemie, Tuší někdo zodpovědně, jakej je rozdíl mezi Bishopem a třeba Wynns co do účinnosti - ať už jsou to aditiva do oleje, čističe vstřiků, odkalovače apod - popř. jestli je efekt Bishopa úměrný zhruba trojnásobku ceny Wynns, STP apod?
Václav GT
Wednesday 20 September 2006 - 16:38:22 Citovat
Host
Galil napsal ...

jakej je rozdíl mezi Bishopem a třeba Wynns co do účinnosti - ať už jsou to aditiva do oleje, čističe vstřiků, odkalovače apod - popř. jestli je efekt Bishopa úměrný zhruba trojnásobku ceny Wynns, STP apod?

Tak pozor, nelze semlít všechny přípravky, které píšeš, do jednoho pytle.
Bischops Original prodává vskutku široký sortiment, ale přípravky pana Bischopa jsou zajímavé právě kvůli tzv.permanentní (stálé) difůzi (pronikání molekul jedné látky mezi molekuly látky jiné), jedná se o předmět patentu.
V našem případě jde o nasycení povrchu kovů molekulami látek snižujících tření původního kovu. V tom je Bischop dobrý.
Naproti tomu různé jiné přípravky (aditiva) do olejů snižují tření svými vlastními kluznými vlastnostmi a do povrchu kovů nevnikají (nedifundují). Taktéž různé čističe, odkalovače a uvolňovače lze použít, kvůli ceně, myslím, od jiných firem. Já osobně používám STP do paliva, neboť prodej mají v místě, kde bydlím.
Ale pokud bych chtěl snížit tření v motoru či převodovce, půjdu do Bischopa. Měl jsem před mnoha lety Slick 50 a vskutku jsem jisté snížení tření zaznamenal (tenkrát do něj klíčové komponenty dodával Bischop). Koupil jsem si Slick znovu někdy v r.2002 a nic jsem nezaznamenal (už jim ty přísady míchá někdo jiný).
K-P
Wednesday 20 September 2006 - 19:30:26 Citovat
Host
2 Václav GT: dnes jsem teprve zjistil o čem se píše v tomto vlákně, žel pozdě. Já jsem dnes aplikoval do motoru tohle:
Odkaz
Je to ověřený přípravek od známého použitý v x motorech,přesto mě zajímá jestli tohle náhodou neznáš nebo nemáš nějaké reference?
Galil
Wednesday 20 September 2006 - 20:03:18 Citovat
Host
Václavovi GT - Díky, to je asi přesně to, co jsem potřeboval slyšet. Apropos, netuší někdo, kdo Bishopa prodává v Č. Budějicích? Nějak se mi dnes nezadařilo to vyšťourat a to jsem objel půl města.
kratein
Wednesday 20 September 2006 - 21:44:20 Citovat
Host
2 Václav GT:Je to přesně jak píšeš že dřív dodával komponenty do těch přípravků Bishop,ale chtěli s ním vydupat tak jim to přestal dodávat.A začal ty přípravky vyrábět sám.

Já to objednávám v Ostravě jeden den objednáš a druhý máš zásilku doma ještě se mi nestalo aby to trvalo dýl jak dva dny.

Rychlá odpověď:

 

Přejít na stranu  1 2 3 4 [5] 6 7 8  
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1362 sec,0.1029 z toho dotazů.